Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


ÖSS (YKS: TYT, AYT) GELDİ ÇATTI

28 Haziran 2018 - 16:27

Bu hafta sonu sınavınız var çocuklar. Hepinize başarılar diliyorum. Ben sınavın adını bile beceremedim. TYT (Temel Yetenek Testi), AYT (Alan Yetenek Testi) mi, YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı ) mı anlamaya çalıştım. Ama tam anlamış değilim. Yine de size kolay gelsin çocuklar. Allah zihninizi açsın. Gönlünüze göre olsun.

            Çok çalıştınız. Çok zorlandınız. Aileniz sizden çok şey bekliyor. Umutlar yüksek. Yarışmacı sayısı fazla. Yarış çok çetin olacak. Herkes ipi göğüslemek istiyor.

            Hedefiniz istediğiniz bölümü kazanmak olmalı. Ailenizin istediği bölümle uyuşuyor mu? Çelişki mi var? Ya da hedefiniz herhangi bir bölüm mü? Köyümden, ilçemden çıkayım da neresi olursa olsun mu diyorsunuz? O zaman rüzgardaki yaprak misali savrulacaksınız demektir. Gittiğiniz okul ve bölüm size mutluluk vermeyecektir. Bu kaçış olacak, ya da boşa geçen birkaç yıl sayılacaktır.

            Bence siz iyi düşünün, ailenizle ve kendinizle bir daha yüzleşin. Rastgele bir okulu değil istediğinize, yeteneğinize en uygun okulu tercih edin.

Sonraki pişmanlık fayda etmez. Bol şanslar, her şey gönlünüzce olsun çocuklar.

Başarılar, başarılar.

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum