Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ GAZLI OLSUN

03 Nisan 2018 - 13:38

     

 

 

     Bugün bari yapmasaydınız be. Ne çektin sen öğretmenim.

    Ne olurdu sanki gaza boğmasaydınız, suya tutmasaydınız. Copları bellerine bellerine vurmasaydınız. Soruyorum ey polis kardeş ne olurdu? Ah Ankara, ah.

   Siz, bu öğretmenlere öğretmenler gününde bunları reva görmeseydiniz. Aha, o gördüğünüz öğretmenler Kızılay’ın altını üstüne mi getirirlerdi? Bakanlıklarına ulaşıp kendi bakanlarını, bakanlıklarını topa mı tutarlar, yakıp yıkarlar mıydı?  Heeee, size soruyorum ne olurdu?

     Ey toma şoförü, ey çevik kuvvet amiri, ay polis şefi;  sizin hiç bugüne kadar bir öğretmeninize küçük bir karanfil alıp götürme fırsatınız oldu mu? Hiç  bir öğretmeninizin elini öptünüz mü? Hani empati kurmak, hani onun yerinde olup bir kere de karşındakinin ne düşündüğünü tasavvur edebilmek? Böyle bir incelik bir kerecikte sizden gelebilse ne olur sanki?

     Elinizde silah olunca karşınızdaki tüm bireyler (öğretmen olsun, öğrenci olsun, köylü olsun, doktor olsun, eczacı olsun, ne olursa olsun) tüm kurtlar, kuşlar, ağaçlar bile size düşman mı gözüküyor?

     Elinde keser olan her şeyi çivi olarak görürmüş. Galiba  doğru.

     Aynı gün size emir verenler (belkide vermeyenler) çıktılar orada, burada, şurada öğretmenlik çok kutsaldır dediler, kırk yıl kölesi  olmak lazım dediler, şöyle eli öpülmeli, böyle saygı gösterilmeli dediler. Dediler de dediler. Biz de inandık. Yerseniz.

     Bir emekli öğretmen olarak utandım. Kahroldum. Bu ülkede hak arayanlara ne zaman saygı duyulacak Yarabbim, bilmem ki.  Sularımız  kirleniyor diyenlere,  dağlarımız  ormanlarımız  yok  oluyor  diyenlere, kadına  şiddete  hayır diyenlere, harçlar  kalksın  diyenlere kısacası  kim ki  hak aramaya, yürümeye  çıktı  haydiii sık sık  gaz,  sık sık su,  vur  vur cop.  Şiddet  hep güçlüden geliyor da  geliyor.

      Ya rabbim! Allah’ın adaleti inşallah benim ülkeme de uğrar. Hoşgörü, diyalog, güçsüzlerin ezilmediği, dinlendiği, güçlülerin ezmediği bir ortam oluşur. Tek niyazım budur. Öğretmenler gününüz kutlu olsun öğretmenlerim. Ellerinizden  öpüyorum.

  

Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum