Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


MUHALİF DEĞİL ALTERNATİF OLMALI

03 Nisan 2018 - 13:38

      Bugün CHP’ den bahsetmek istiyorum. Cumhuriyetin kurucusu, Türkiye’nin yaratıcısı, yaptığı devrimlerle ülkenin yönünü batıya, medeniyete, çağdaşlığa çevirmiş bir partiden bahsedelim. Bu parti son 65 yılını muhalefette geçirmiş bir parti olsa bile tüm iktidarlar tarafından azılı düşman gibi görülen, sürekli suçlanan, alay edilen, tüm medya yazarlarının, akademisyenlerin, en rahat eleştirdiği, eleştirebildiği yetmezmiş gibi kendi içinde de sonsuz özgürlüğün hissedildiği, sürekli kendisiyle didişen, iç mücadeleye girilen, girilebilen bir parti. Bu söylediklerim iyi şeyler mi? Beklide demokrasi açısından iyi. Öz eleştiri, haksızlığa baş kaldırı açısından iyi. Ama görünürde kavgacı bir ortam, huzursuz bir görüntü oluştuğu için itici, soğuk, uzak durulması gereken bir durum doğuyor. Bu da kitleleri cezbetmiyor. Tam tersine kendisinden uzaklaştırıyor. Demokrasi olan ülkelerde iktidarlar yaptıkları ya da yapmadıkları ile eleştirilirler. Bizde ise iktidar değil  CHP ve MHP muhalefeti yaptıkları yada yapmadıkları ile eleştirilir de eleştirilir. Onlara gelince atış serbest. Eleştirmenin hiçbir sakıncası yok. Buna rağmen kitlelere bir türlü umut veremeyen bu CHP ve MHP’ ye bende birkaç öneride bulunmak isterim naçizane.

      Eey CHP, artık muhalif olmayı bırak. Göreceksin muhalefetten de kurtulacaksın o zaman.

–       İktidarın her demecine -mal bulmuş magribi gibi-demeçle karşılık verme huyundan vazgeç. Sadece günlük kendi yapacaklarında, yapmak istediğin projelerinde ısrarcı ol.

–       Her alanda alternatif çözümün olsun. Mutlaka olsun. Çözümlerini  ısrarla  gür sesle  söyle.

–       En çetrefil konularda bile mutlaka partinin fikri olsun. Bunu ilan etmekten çekinme.

–       Kitlelere küçük şeyler değil, büyük gelecek, önemli vizyon vaat et. (Papazın cenneti vaat ettiği gibi)

–       Mutlaka toplumun sıkıntılarını giderecek köklü çözümler üret. Halka anlat. (Saklanma suskun kalma)

–       Ankara ne diyorsa (Genel Merkez) en ücra köşedeki belde teşkilatı, ilçe teşkilatı da aynısını papağan gibi tekrar etsin. Kopukluk olmasın. Bütünlük  olsun.

–       Üç, dört en fazla beş can alıcı, vizyon belirtici, sorun giderici, insanların gururunu, onurunu okşayan sloganın olsun. Her zaman her yerde temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp sun halk ezberlesin. Akılda yer etsin. ( Toprak işleyenin, su kullananın gibi)

–       Ankara’da Salı toplantıları gibi mantıksız bir şeyden vazgeç. Onun yerine her hafta başka bir ilde Çarşamba- Perşembe toplantıları yap.

–       İlk altı ayda şunları, bir yılda bunları, dört yılda şunları şunları yapacağım diye yol haritası çıkart. Uçuk  değil, Basit ve anlaşılır, inandırıcı olsun.

   Artık her şeye muhalif olmaktan vazgeç, kurtul.  Parmak sallama,  bir  parmakla işaret  yaparken, gösterirken  dört parmağın  sana  dönük olduğunu  hatırla. Yapıcı, onarıcı, çözücü her şeye karşı iyi yöneten, hukuktan, adaletten yana, haksızlıkları sona erdirici ol. Her olayda  olay  yerine ilk  koşan  sen ol. Sen  olamıyorsan  teşkilatın orada olmalı.Göreceksin başaracaksın. Sen ki sosyal demokrat olduğunu iddia ediyorsun. Öyleyse hem sosyal politikalar hem demokrat politikalar üretmek zorundasın. Yönümüzü Ortadoğu’dan tekrar batıya, ileri uygarlığa sen çevirmelisin. Bu  güzel  ülke doğuya doğru  giden bir  geminin güvertesinde  yönünü batıya doğru  dönmüş  insanlarımızın   ülkesi olmaktan  bir  an önce  kurtulmalıdır. Geminin  dümeni de batıya  doğru  bir  an  önce yelken  açmalıdır. Atı  alan Üsküdarı geçti  haberin  olsun. Takdir halkımızın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum