Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


MONOLOG

03 Nisan 2018 - 13:38

      Ülkemiz siyasetinde değişen bir şey yok. Batı cephesi, doğu cephesi, kuzey cephesi veya güney cephesi hiç fark etmiyor. Eski tas eski hamam.

      8-9-10-11…. 15 Haziran oldu. Seçim  bitti ama  nasıl bir  işse  oyunu yükselten de, iktidardan düşen de, oyunu azaltan da hepsi seçimden zaferle çıktığını söylüyor.

      Ey liderler diye seslensem, siz bizleri, bu halkı, kör, sağır, aptal yerine mi koyuyorsunuz desem çok mu ileri gitmiş olurum. Biz sizden böyle garip başarı hikayeleri, zafer senaryoları beklemiyoruz. Biz sizden İngiltere´deki liderlerin yaptığı gibi “Ben başaramadım, özür diliyorum, başaracak olan başka biri gelsin.” diyebilecek bir olgunlukta söz bekliyoruz. “Bu partilerde benden daha başarılı olabilecek arkadaşlar vardır, nöbeti onlara bırakmak istiyorum” sözünü ne zaman duyacağız.

      Bugün itibariyle seçimin üstünden on gün geçti. Herkes monolog üstüne monolog yapıyor. Milletvekillerini topluyor, belediye başkanlarını topluyor, il başkanlarını topluyor. Onlara hitaben konuşuyor, konuşuyor, konuşuyorlar. Sadece lider konuşuyor, ötekiler dinliyor. İtiraz yok, özeleştiri yok, fikir alış verişi yok, diyalog yok  sadece monolog, sadece monolog. Lider kendisi çalıyor, kendisi söylüyor. Kardeşim sen bunları toplamadan da yazılı bir demeçle aynı işi yapabilirsin. Ne diye Ankara´ya ayağına çağırdın?  İşlerinden,  güçlerinden,  zamanlarından çaldın. Bir mektupla, bir maille  meramını açıklayabilirdin.

      Liderlerimize  soralım.Yaptığın toplantıda kaç il başkanına söz verdin, kaç milletvekilin konuştu? Kaç  belediye  başkanı  fikirlerini  ilan  etti? Seçim  sonuçları  hakkında  ne  düşünüyorlar, koalisyon için  ne  diyorlar? Tavsiyeleri ne, önerilerini açıkladılar mı? Fırsat vermedin ki, önlerini açmadın ki. Nerde diyalog, nerde istişare, nerde ortak akıl?

      Varsa yoksa monolog, varsa yoksa ben, ben, ben…

      Bu demokrasi bir adım ileri gitmez  beyler. Siyasetimizin hiçbir cephesinde değişen bir şey yok. AB´ ye girmek istemekle olmuyor. Girebilmek için bir bebek adımı bile atmıyoruz ki. Kaç fırın ekmek yememiz lazım acaba? Partilerimiz demokratikleşemiyor ki ülkemiz nasıl değişsin, demokratikleşsin. Yoksa  demokrasi  sayın  liderlerimizin  planlarında da mı  yok Ortada  sadece  demokrasi  oyunu mu  oynayıveriyorlar. Haydi  çalın bir  oyun  havası, hep  beraber  oynayıverelim  o zaman.  Zor dostum zor.

 

 

  Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

17/06/2015

Ali Osman KIRAŞ

YORUMLAR

  • 0 Yorum