Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


İŞİN KOLAYI

20 Aralık 2018 - 11:49

Artık işin kolayını buldum. Karadenizli Temel ne diyordu; Benzin zamlarını duyunca “benim için fark etmez, ben hep 100 TL’lik benzin alıyorum”

            Bundan böyle bende aynı taktiği uygulayacağım. Hanıma tembih ettim o da aynı taktikle maça çıkacak.

            Mesela marketten çamaşır suyu veya tozu alıyoruz, fiyat iki katını geçmiş, hanım diyor ki “eskiden bir çay bardağı koyuyordum ama artık bir çay kaşığı koyuvereceğim” hemen benden kocaman bir “AFERİN” alıyor tabii ki. İşte enflasyonla mücadele böyle olur. Pirinç almayayım onun yerine bulguru çokça alayım diyor gerçi bulgurda pirince yetişmiş ama olsun küçükte olsa bir fark var, bu ay tavuk ve ette almayayım pilavı nohutlu yapıveririz deyince sevincimden şap diye öpüveresim geldi ama bir an markette olduğumuzu hatırlayıp kendimi tuttum, işte bu, işte bu. Enflasyonla mücadelemiz budur.

       Kışa girerken kazakları, hırkaları elden geçirdik. Yenisine gerek yok dedi hanım. Çok eskiyenleri ben sökerim tekrar örerim nasılsa elimden geliyor demesin mi? Nasıl sevindim nasıl sevindim uçtum havalara ne de olsa becerikli kadın. Bu enflasyona ben yenilmem arkadaş. Palto ve kabanları kontrol ettik birkaç sene daha giyilebilir kararı verdik. İş tamam.

       Bende işe yürüyerek gitmeye karar verdim. Çan ne kadarcık yer. Hem spor olur dedik. Zaten çarşıda arabalara yer bulmak çok zor. Bu kış Kartalkaya, Uludağ gibi yerlere de gitmek gibi planlarımızı erteledik. Enflasyonla topyekün mücadele var bizim evde.

            Doğalgaz işi biraz sakat duruyor ama hanım onunda kolayını bulmuş. Oturma odası hariç tüm petekleri kapatmış, odada ise düğmeyi 18’e çekmiş hırka ve ceketle oturalım dedi. Bundan iyi öneri olamaz tabii ki hemen kabul ettim. Torunlar gelince 20’ye çıkarırız dedik .”Onlarda iyi giyinsinler “ diyor hanım.

            Elektrik parasına nasıl çözüm bulacağız derken oğlan imdada yetişti. Baba televizyon açıkken lambaları söndürün, bahara kadar ütü işini iptal edin bekar ütüsü ile idare edin deyince oğlanın üstüne atlamışım şap şup yanaklarından öpüverdim. Ne de olsa kimin oğlu.

            İşte arkadaşlar enflasyonla topyekün mücadele bizim evde böyle oluyor. Sizin de güzel önerileriniz varsa beklerim. Bu enflasyona  yenilmeyeceğiz!!!  Ah ah,  Devlet de  benim  kadar  uyabilse…..

 

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum