Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


HAYIRLI RAMAZANLAR

03 Nisan 2018 - 13:38

      Recep, Şaban derken Ramazan Ayına da giriverdik. Müslümanlar arasında bin aydan daha hayırlı kabul edilen bu ayda Allah nasip ederse, orucumuzu tutacağız, fitreleri, sadakaları varsa zekatlarımızı vereceğiz. Bu ayda her zamankinden daha yardımsever, daha sabırlı, daha gönül yapıcı, daha müşfik olacağız. Aile içinde, komşular arasında bozulan ilişkilerimizi düzelteceğiz, düzeltmek için fırsatlar oluşturacağız. Bu ayda bir başka selamlaşacağız, bir başka merhaba diyeceğiz. Daima huşu içinde olacağız.

     Dünyanın dörtte biri gibi bir coğrafyada yoğun olarak yaşayan Müslümanlar nüfus olarak da Dünya’ nın yaklaşık dörtte birine sahipler. Ortadoğu – Kuzey Afrika ve Güney Asya coğrafyasında yoğunlaşan Müslümanlara baktığımızda yazının başında anlattığımız o güzel ortamı maalesef göremiyoruz.

     Neden böyle oluyor? Neden kan, gözyaşı, savaş, kin, acı ve sefalet iç içedir. Neden Müslüman Müslümana silah doğrultur? Neden başını uçurur, kalbini söker, tavuk öldürür gibi kurşuna dizerler? Biz bunların Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) den önceki CAHİLİYYE DÖNEMİNDE kalmış olduğunu zannediyorduk. Ama hiçte öyle görünmüyor.

     İşte Mısır’ a bakınız.

     İsterseniz  Musul’a bakınız.

     Telafer’e , Filistin’e, Tikrit’e, Bağdat’a bakınız.

     Mymar’a,  Afganistan’a, Pakistan’a bakınız.

     Somali’ye,  Nijer’e, Boko Haram örgütüne bakınız.

     Libya’yı, Cezayir’i saymasam da olur.

     El Kaide’ye, IŞİD’e, PKK’ ya, El Nursa’ya daha bilmem hangi kanlı örgütü saysam size.

Bulundukları coğrafyayı kan çanağına döndürüyorlar. Vahşet kol geziyor. Yollar, sokaklar ceset tarlası gibi. İnsanlığımızdan utanıyoruz.

     Bunlara Kur’an inmedi mi? Bunlara Hz. Muhammed yol gösterici olmadı mı? Bunlar Allah’tan da mı korkmazlar? Bu ayda bile…

     Nedir bu kin, öfke, garaz, vahşet, isyan, anarşi, terör? Bak Kutsal, mübarek aylardayız. Mübarek günlerdeyiz. Zaman kardeşlik, dostluk, yardımlaşma zamanıdır. Bunu da mı idrak edemiyorlar? Allah’ım akıl fikir ver bizlere. Yolumuzu kinden, garazdan, savaştan uzak tut. Bizi bu mübarek aylarda her türlü kaza ve beladan koru.

     Herkese hayırlı Ramazanlar.

Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum