Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


DEĞİŞİMİN CAZİBESİ

03 Nisan 2018 - 13:38

      Seçim  yapıldı. Çan  CHP de değişim ve  yenilenme  oldu. Diğer ilçelerde de oldu, olacak.

     Seçim  bize  sunulan bir  seçenektir. İyidir, güzeldir.  Birey  yerine  konulduğumuzu   anlatır.,  gönlümüzü  okşar,  özgüvenimizi  arttırır.  Sürüden  sayılmadığımızı,  biat  kültüründen  gelmediğimizi,  hepimize  ayrı  ayrı  değer  verildiğini  hissettirir.

      CHP  bunu  kendi  içinde  yapmaya  çalışan  bir  partidir.  Demokratik  bir  yarışın,  çağdaş  ülkelerdeki  gibi  olması  ne  güzeldir. Bu  yarışın  sonunda  herkes  sonuca  razı  olmalı,  tek  yumruk  halinde  gelecek  hedeflere  ilerleyebilmelidir. Ben  bu  partinin  üyelerinin   bunu  başarabilecek  bilinçte  ve  olgunlukta  olduğunu görüyor  ve inanıyorum.

  Fakat  şunu söylemeden geçmeyelim. Seçim  iyidir,  güzeldir  dedik  ama adaletli  olursa,

  Şiddet  hariç, hiçbir fikri  ötelemezse,

  Sonucunda  kırgınlıklar, küskünlükler  bırakmayacaksa,

  Aynı örgütü karpuz gibi  ikiye  ayırmayacak,  yeni  düşmanlıklar  yaratmayacaksa,

  Kaybedenler için bir  kopuş, ayrılma sebebi  olmayacak,  dışarıya  karşı  kavga , dövüş  görüntüsü  vermeyecekse örgüt  için canlanmadır,  ölü  toprağını  silkelemedir.

     Bunlar  önceki  yıllarda  çok  yaşandı.  Her  seçim  sonrası  miras  kavgası yapmış  biraderler  gibi bir  daha  yan yana  gelemediler,  gelinemedi. Rüzgara tutulmuş  yaprak gibi herkes  bir yerlere  savruldu  gitti.

    Ey CHP liler unutmayalım ki  bu  parti hiçbirimizin,  hiç kimsenin tapulu  malı  değil.,  hiçbirimizin  arsası  üzerine de  kondurulmadı.  Bu  parti M. Kemal  Atatürk Türkiye´si üzerine  inşa  edildi,  İnönü ile  sosyal  demokrasiye  taşındı,  Ecevit  ile  dağlara,  taşlara ve  halkın  gönlüne  kazındı. Bugün tekrar halkın gönlüne girebilmek istiyorsa , bir yerlerde bir sorun varsa bunu aşmak, aşacak olmak işte bu  partili üye ve delegelerle,  ya da üye  olmayan gönüldaşlarımızın ve seçmenlerimizin çabasıyla olacaktır.

     Bu  kongreler  sürecinde unutmayalım ki 40 yıllık üyemizle 40 günlük üyemiz arasında asla fark yoktur, olmamalıdır. Kimse kimseyi hor görmemeli, ön yargılı yaklaşmamalı, tam tersine kucaklaşmalı, ortak aklı hakim kılabilmeli, vakti, nakdi ve gönlü olanları birleştirebilmeli, buluşturabilmeliyiz. Kişilerden ziyade fikirlere odaklanmalı, kırgınlıklardan ziyade dostluklara varabilmeli. Ben demekten ziyade biz olabilmeliyiz.

     Yerelde  başlayan  bu  değişim  en  tepe noktaya  taşınmalıdır.   Yeni  jenerasyon, yeni  yüzler,  en önemlisi yeni  fikirler,  halka  inen, halkta  karşılık  bulan  politikalar üretilmelidir.  Umarım  herkes değişimin  bu  cazibesini devam ettirir. Artık Muhalefetten kurtulup iktidara  taşınan bir parti  olmak , Artık hem  partilerde  hem  tüm ülkede  demokrasinin  kurallarının tam  işlemesi ve işletilmesi   dileklerimle

Yeni seçilen yönetime başarılar dilerim.

Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum