Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


ÇOK SIKINTIDAYIM

21 Mart 2019 - 10:21

---Alooo Al…loo

            ---Buyur evladım

            -Üstadım iyi akşamlar, hayırlı akşamlar. Ben Belçika’dan arıyorum. Çok sıkıntıdayım. Üzülüyorum. Lütfen beni aydınlatır mısınız?

            -Nedir evladım, inşallah Allah yardımcımız olur efendim, buyur, konu nedir?

            -Üstadım şimdi biz bu zamana kadar hep A partisine oy verdik. Fakat memleketteki yaşlı annem ve babam ile akrabalarım bu sefer aynı partiye oy vermeyeceklerini söylüyorlar. Neden niçin olduğunu bilmiyorum ama bu yakınlarım A partisinden vazgeçince çok kötü bir şey oluyor galiba. Kabuslar  görüyorum  vallaha.  Bayağı dil döktüm, ikna etmeye çalıştım ama nal deyip mıh demiyorlar. Yeter artık deyip kestirip atıyorlar. İşin kötüsü bu seçimde oy atanlar Ruz-i mahşerde beraat belgesi almaya hak kazanıyorlarmış. Hatta onlara hesap bile sorulmayacakmış. Daha önce bakanlık yapan birisi, daha sonra başka bir milletvekili bunları tek tek anlattı. Bu eski bakan ve milletvekili herhalde yalan söylemiyordur.

            Sayın üstadım şimdi benim bu akrabalarım bu seçimde böyle bir yanlış yaparlarsa nasıl olacak bu iş? Önceki seçimlerde verdiğimiz, verdikleri oylar hiç mi işe yaramayacak. Çok üzülüyorum valla. Hatta buralarda karşı tarafa oy verecek olanların hain, terörist falan olma ihtimali var diyorlar. Nasıl yapsak da çözsek bu işi muhterem üstadım. Bu akrabalarımın içinde hiç orucunu tutmayan, namazını kılmayan, zekatını vermeyen yoktur. Çoğu hacca bile gitmiş, birkaç kere umre yapmıştır. Abdestsiz dolaşmaz, camiden uzaklaşmazlar ama bu sefer inat ettiler de ettiler.

            Bu  akrabalarım, bir belge bari alamazlar mı üstadım çok üzülüyorum, çok sıkıntıdayım. Önceden verdikleri oylar tamamen boşa mı gitti yani muhterem üstadım? Beni duyuyor musun?

            ….Dıt_dıııt_ Alo Alloo.

            Bağlantı kesildi maalesef….  Aaallooo…!!

Demiri demirle dövdüler,

                               Biri sıcak,  biri  soğuktu.

             İnsanı insana  kırdırdılar,

                                Biri   aç.  biri  toktu.

                                                           P.Sultan Abdal

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum