Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


BARİ SAHURLARIMIZI KİRLETMEYİN

02 Haziran 2018 - 16:35

Ramazan kutsal ayımız. İnsanlarımız oruç tutarak, teravih namazına katılarak uhulet ve suhulet içinde dini görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Tertemiz duygular ve hislerle iftara oturuyor, sahura kalkıyorlar. Huşu içinde, birbirini kırmadan, incitmeden büyük komşuluk, yardımlaşma, dayanışma örneği gösteriyorlar. Ama bunu bozan bir şeyler var.      Nedir? Tabii ki siyasetçilerimiz. Alelacele bir seçim kararı çıktı ya. Tüm iftarlarımız işgal edildi. Kim tarafından? Tabii ki siyasetçilerimiz.

            Lütfen iftarlarımızı kirletmeyin. O boş, küfür kokan, hamaset dolu nutuklarınızı başka yerlerde atınız. İftarlarımızı kirlettiğiniz yetmiyor, sahurlarımıza da musallat oluyorsunuz.

            Ey siyasetçi, vicdanınıza sesleniyorum. Lütfen, lütfen iftarlarımızı ve sahurlarımızı bize bırakın. Ramazan’ımızı doya doya yaşayalım. Bu kutsal mübarek sofralarda yalanlarınızı duymak istemiyoruz. Kin ve nefret dolu söylemlerinizi bilmek istemiyoruz. Biz komşularımızla barış içinde, yan yana aynı sofralarda kalmaya devam etmek istiyoruz. Bizi kendi çıkarlarınız için, birkaç oy fazla alabilmek için bölmeyin, ayrıştırmayın. Yeter, yeter.

            Birkaç kelamımda koca koca iftar sofraları hazırlayan kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler ve okullar gibi kurumlara olacak. Ey idareciler bu iftarları kendi hesabınızdan ödüyorsanız ananızın ak sütü gibi helal olsun, Allah tüm sevapları size yazsın, tüm hayırlarınızı kabul etsin. Ammaaa, fakat kurumunuzun veya kuruluşunuzun bütçesinden, hesabından bu iftarları veriyorsanız yanlış yapıyorsunuz, kul hakkı, yetim hakkı yiyorsunuz. Hayır yapayım derken günaha girersiniz. Başkasının kesesinden hayır olur mu hiç? Hele hele bu iftarı HİLTON gibi çok lüks yerlerde verenlere ne  demeli bilmem ki?   Allah  aşkına ey  yetkililer elinizi kalbinizin üstüne  koyun  bakalım ; Okulun, öğrencilerin, belediyenin, devletin kesesinden hayır, sevap kazanılır mı hiç? Vicdanınız rahat oluyor mu?

     Başka sorum yok. Gidebilirsiniz.

Aşınız katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.

Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum