Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


ARDA

16 Ekim 2018 - 11:24

Arda, Meriç’in bir koludur desem doğru olur ama ben günün konusu futbolcu Arda’dan bahsetmek istiyorum.

            Arda ile ilgili o kadar çok saptama yapabiliriz ki hangi kalıba soksak tıpatıp uyar. Bir kere ARDA bu toplumun şımarttığı sonrada zaptedemediği bir çocuktur.

            Arda antrenmanda arkadaşını dövecek kadar bıçkın, gol kaçırdığında gülecek kadar ukala ve vurdumduymaz birisidir.

            Uçakta antrenörünün yanında bir gazeteciye saldıracak cesarette bir kabadayı, maçta antrenörü O’nu oyundan çıkardığında terbiyesizce hareketler yapıp küfürler edebilecek seviyede centilmenlikten uzak birisidir.

            Gittiği gece kulübünde her gördüğü kıza veya kadına sarkıntılık edebilecek derecede ahlak yoksunu, tabancasını çıkarıp yanlışım varsa vur beni diyebilecek cesarette mafya ayaklarına yatan, mafyavari bir çocuktur.

            Tabancası ruhsatsız çıkınca parası neyse öderiz diyecek kadar pişkin, çalıştığı kendi ülke takımında teknik direktörü bile dinlemeyip takımı kendi istediği gibi oluşturacak kadar müdahaleci  ve  saygısız, gerektiğinde siyasete bile terazi tutacak kadar kendisini bilge gören birisidir.

            Milli takımdan kovulunca tekrar davet edilecek kadar yetenekli ama bir o kadar disiplinsiz, bu devletin belki de derin devletin ihtiyaç duyduğu bir tiptir. Bu düzen O’nu bu hale getirmiş 18-20 yaşlarında GS gibi bir takımın A kadrosuna girebilmiş ya da sokulmuş, Barselona gibi bir dünya devine transferi başarabilmiş belki de Türkiye derin devletinden dünya mafyasına doğru sunulmuş, paranın her şeyi satın alabildiğine inanmış, inandırılmış biri olsa gerek.

      Kavga  edecek, burun  kıracak, ruhsatsız  silah taşıyacak, adam  yaralayacak, cinsel tacizde bulunacak…. Ama hep birileri tarafından korunacak,  kollanacak, yaptıkları yanına  kar  kalacaktır.  Ne  iyi düzen değil mi?

     Allah akıl fikir vere. Fakat bilinsin ki bu düzende bu Ardalar hep olacaktır.  Nasıl  daha  önceleri  Mehmet Ali Ağcalar , Yasin Hayaller vardı . İşte  öyle. Arda’ya  iyi bakın. O, bu toplumun  kokuşmuşluğunun, hukuk tanımazlığının, adamına  göre  muamelenin en iyi ve  son örneğidir. Ama  son kişisi  olmayacaktır. Bu  bataklıkta  çooook  Ardalar  yetişecektir daha. O bizim aynamızdır.

 

Aşınız  katıklı ve sıcak,  hayatınız  onurlu ve  özgür  olsun.

Sevgiyle  dolun,  sevgiyle  kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum