Reklam
Ali Osman Kıraş

Ali Osman Kıraş


ARAÇLARI YAKANLARI NE YAPMALI?

03 Nisan 2018 - 13:38

İstanbul’ da aşağı yukarı her akşam birileri 10-15 aracı ateşe verip yakıyor. Bu akşam Ok Meydanı’nda, yarın akşam Bağcılar’ da, öbür akşam Sultanbeyli’de sürüp gidiyor. TV’lerin bazı kanalları bu haberleri pas geçse de bazı kanallar yakma, yıkma, kundaklama haberlerini duyurarak görevlerini yapmaya özen gösteriyorlar. Kamuyu bilgilendiriyorlar, gizlemiyorlar.

     Yakanlar, kundaklayanlar bu işi yaparken araç ayırmıyorlar. Sıradan hiç tanımadıkları, hiç bilmedikleri insanların araçlarını, özellikle de resmi araçları benzin dökerek, molotof  atarak, bilmem ne yaparak vandalca,  barbarca yakıyorlar, yıkıyorlar,  sonra da toz  olup  uçuyorlar, kaçıyorlar.

      Kim bunlar? Nasıl bir ruh hali içindeler? Nerede yaşarlar? Nerede çalışırlar? Yaşları kaç? Tahsilleri ne? Bir aileleri var mı? Varsa bu aileleri bunları biliyor mu? Bilmemesi mümkün mü? Amaçları ne? Ne karşılığı bu işe giriyorlar? Onlara ne vaat ediliyor?  Onları kim  itiyor bu  pis işlerin içine?  Akıllarını ve  vicdanlarını satmış  olmalılar  bu insanlar.

      Peki soluğumuzu, kalp atışlarımızı bile dinleyen devlet, MİT, istihbarat ne yapıyor? Sokaklarda adım başı kameralar, güvenlik gözleri var olmasına rağmen bu gangasterler, insan düşmanları bu teröristler, anarşistler, vatan hainleri yakalanıyor mu? Yakalanamıyor mu?

      TV’ler yakalandıklarını duyuramaz mı? Kaçtıklarını, saklandıklarını, kaybolduklarını söylemeleri bu insanlık ve vatan hainlerine prim sayılmaz mı? Fikri takip, haberi takip yapıp eğer yakalanıyorlarsa, eğer ceza alıyorlarsa, aldıkları cezayı kamuya duyurmak başkaları için,  bu işlere  karışmak isteyenler,  karışacak olanlar  için acaba caydırıcı olmaz mı? Kanunlarımız bu olayları nasıl görüyor, hakimlerimiz nasıl yorumluyor, savcılarımız ne talep ediyor? Neden bu olaylar mütemadiyen birçok şehirde olmaya devam ediyor? Bu kamu düzenine yok  etmeye girmiyor mu?

      Bir kitap yazan, bir gazete yazısı, makalesi yazanlar hapislerde sürüm sürüm sürünürken, ortalığı ateşe verenler, benzin döküp araçları yakanlar cezasız mı kalıyor, cezasız mı kalacak? Yoksa sokaktaki vatandaşın dediği gibi bunları bulduğumuz yerde asmalı, kesmeli ya da onları da yakmalı mıyız? Peki herkes  kendi  hukukunu yaratacak,  Kendi adaletini mi  verecek? O  yanan, yakılan   aracın sahibi  belki de  o aracın borcunu  bile  ödeyememiş  gariban biri  olamaz mı?  O kişiyi  hasbelkader penceresinden  görse,  fark etse, çekip  vursa  adalet yerini  bulmuş mu  olacak? O araçları  kim , nasıl, ne  zaman   ödeyecek, Kanun, emniyet,  güvenlik, Hukuk öldü mü?  Yarabbim hepimize  akıl  fikir ihsan  eyle,  Çoluk çocuğumuzu ve  bizleri bu  belalardan uzak tut.  Hak  ve adaletten  ayırma.
Aşınız  katıklı ve sıcak, hayatınız onurlu ve özgür olsun.
Sevgiyle dolun, sevgiyle  kalın.
12/11/2014

Ali Osman KIRAŞ

   

YORUMLAR

  • 0 Yorum