Reklam

Vergi Dairesi’nden Makam Ziyaretleri

Vergi Dairesi’nden Makam Ziyaretleri
26 Şubat 2013 - 23:38

Çan Vergi Dairesi Müdürü Yusuf Yazan ve personeli 24. Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Kaymakam Yakup Tat ve Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’yu makamlarında ziyaret ederken Çan Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na birer ziyaret gerçekleştirdi.

Vergi Dairesi Müdürü Yazan ve beraberindekiler ilk olarak Başkan Kuzu’ya bir ziyaret gerçekleştirerek çiçek verirken çalışmalarını ve Vergi Haftası faaliyetlerini de anlattılar.

Başkan Kuzu da ziyarette yaptığı konuşmada “Başta Vergi Dairesi Müdürümüze ve uzman arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyoruz. Vergi Haftanızı kutluyoruz arkadaşlar. Bu hafta vergi bilincinin oluşması anlamında önemli bir hafta. Şunu da biliyoruz ki vergi devletin en önemli ekonomik kaynağı ve sonrasında da hizmete dönüşen şekli. Bu anlamda sizler önemli bir görevi icra ediyorsunuz. Çünkü siz kaynak yaratmasanız, vergiyi toplamasanız devletin bu hizmetlerinin olabilme ihtimali yoktur. O nedenle size bu hassas görevinizden dolayı teşekkür ediyoruz, tebrik ediyoruz ve haftanızı tekrar kutluyoruz” dedi.

Kaymakam Yakup Tat’ı makamında ziyaret eden Yazan ve personeli çiçek verdi. Yazan, Vergi Haftası’ndaki faaliyetleri ve genel çalışmalarıyla ilgili olarak Kaymakam Tat’a bilgi aktardı.

Kaymakam Tat da ziyarette verginin önemine vurgu yaparak “Ülkemizde zaman zaman belli günler ve haftalar kutlanır. Önemli olan bu haftalarda ve günlerde bilinç oluşturmaktır. Vergi Haftası’nda bu anlamda toplumda vergi bilincinin, sorumluluğunun önemini bir kez daha vurgulamış olacağız. Bu vesileyle esnaflarımız, vergi mükelleflerimiz ziyaret ediliyor, hatırlandıklarını, önem verildiklerini gösteriyorsunuz. Benim çok önemsediğim bir konu da belgeli alış veriş yapılmasıdır. Çünkü ülkemizde en büyük sıkıntı çektiğimiz konulardan birisi kayıt dışılık. Burada da en büyük görev aslında halkımıza, vatandaşımıza düşüyor. Eğer ki vatandaşımız alış veriş yaptığı zaman fişini belgesini almak hususunda gerekli duyarlılığı gösterirse bu kayıt dışılık büyük ölçüde önlenebilir. Vatandaşımızın belgesiz alış veriş yapmanın da bir cezası olduğunu bilmesi gerekir. Bu konuda da bir bilinç oluşturmak lazım. Bir ülke kayıt dışının olmadığı bir ülke olmalıdır. Kayıt dışı olan ülke geri kalmış ülkedir.  Eğer ki kalkınacaksak, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşacaksak bunun ilk ve olmazsa olmaz şartı her şeyin kayıt altında olmasıdır. Her şeyin kayıt altında olmasının da ilk yolu belgeli alış veriş yapmaktır. Sen belgeli alış veriş yaparsan esnaf da toptancıdan belgeli almak zorunda kalır. Bu durumda toptancı da fabrikadan belge almak zorunda kalır. Fabrika belgeli çıkış yaparsa çalıştırdığı kişiyi belgeli, sigortalı, kayıtlı çalıştırmak zorunda kalır ve böylece sistemi tamamen belge altına, kayıt altına almış oluruz. Sistemin kayıt altına alınması da bu ülkenin medeniyet seviyesinde basamak atlamasıdır. Eğer ki bu ülkenin kalkınmasını istiyorsak, bunun yolu buradan geçer. Vatandaşlara ve gençlere verginin önemini anlatırken biraz da idealizm katmak lazımdır. Ben tekrar hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu hafta ülkemizde hayırlara vesile olur, vergi bilincinin artmasına faydası olur diyorum” şeklinde konuştu.

Çan Vergi Dairesi Müdürü Yazan ve vergi memurları öğleden sonra da odaları ziyaret etti.

Yazan ve personeli saat 13.30’da Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na yaptıkları ziyarette Oda Başkanı Cemali Ergin ile bir süre görüştüler. Başkan Ergin, “Bütün şoför esnafımız adına 24. Vergi Haftanızı kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Müdür Yazan ve beraberindekiler saat 14.00’de ise Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Oda Başkanı Mehmet Güner, Vergi Dairesi Müdürü Yazan ve personelinin 24. Vergi Haftası’nı kutladı ve başarılı çalışmalar diledi.

Çan vergi Dairesi müdürlüğü tarafından düzenlenen 24. Vergi Haftası etkinlikleri bugün gerçekleştirilecek mükellef ziyaretleriyle devam edecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç