Reklam

TKDK DESTEKLİ 30 MİLYON LİRALIK YENİ YATIRIMLAR İÇİN İMZALAR ATILIYOR

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü ile IPARD II Programı Altıncı Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında destek almaya hak kazanan 26 yatırımcı arasında koronavirüs tedbirlerine uyularak sözleşmeler imzalanıyor.

TKDK DESTEKLİ 30 MİLYON LİRALIK YENİ YATIRIMLAR İÇİN İMZALAR ATILIYOR
02 Haziran 2020 - 14:13

Sözleşme imzalamaya hak kazanan projeler:9 adet kırsal turizm tesisi,6 adet makine parkı,5 adet yerel ürün işletmesi, 3 adet tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, 2 adet arıcılık ve 1 adet yenilenebilir enerji yatırımlarıdır.

TKDK Çanakkale İl Koordinatör Vekili Mahmut Uçar,konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; toplam yatırım tutarı yaklaşık 30.2 Milyon TL olan bu 26 adet yatırıma, projeler tamamlandığında yaklaşık 15.8 Milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirileceğini ve böylece Çanakkale ve bölge ekonomisine katkı sağlanacağını belirtti.

Aynı zamanda, hayvan yetiştiriciliği (büyükbaş, küçükbaş, kanatlı) ve çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi (tıbbi aromatik, süs bitkisi, fide fidan yetiştiriciliği, mantarcılık, arıcılık, zanaatkarlık, yöresel ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları, yenilenebilir enerji) sektörleri ile ilgili çıkılan IPARD II Programı 9. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında başvurularının kabul edilmeye başlandığını ifade eden İl Koordinatör Vekili Uçar, yatırım yapmak isteyenleri proje hazırlayarak TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğüne sunmaya davet etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum