Reklam

TATİL BÖLGELERİNDE CORONA TEDBİRLERİ

Corona virüsü salgını tedbirlerinde normalleşme adımları sonrası vatandaşlar da tatil hazırlıklarına başladı. Çanakkale'nin önde gelen tatil yörelerinde de Corona tedbirleri alınarak tatilcilere uyarılarda bulunuldu.

TATİL BÖLGELERİNDE CORONA TEDBİRLERİ
03 Haziran 2020 - 13:50

Corona virüsü salgını tedbirlerinde normalleşme adımları sonrası vatandaşlar da tatil hazırlıklarına başladı. Çanakkale'nin önde gelen tatil yörelerinde de Corona tedbirleri alınarak tatilcilere uyarılarda bulunuldu. Kuzey Ege’nin incisi olarak bilinen Bozcaada’da Kaymakamlık, belediye ve turizmciler normalleşme planı çerçevesinde çok ciddi bir çalışma yürütüyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda önemli kararlar alındı. 1 Haziran’da restoran ve kafelerin hizmet vermeye başladığı adada, konaklama tesislerinin açılma tarihi 15 Haziran olarak belirlendi.

Bozcaada Belediyesi günübirlikçilerin yaz sezonunda adaya alınmaması tavsiyesinde bulundu lakin konu henüz netlik kazanmadı. Değerlendirme işlemi devam ediyor. Ayrıca 15 Nisan’dan bu yana haftada bir gün yapılan Geyikli-Bozcaada arasındaki feribot seferleri de 1 Haziran tarihinden itibaren Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada 3 güne çıkarıldı. 15 Haziran’dan itibaren seferlerin her gün yapılması planlanıyor. Bakanlığın belirlediği sahil kullanımı ve otel kuralları burada da aynı şekilde uygulanacak.

ÇANAKKALE – ASSOS

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesine bağlı turistik bir beldesi olan Assos, bir çok vatandaşın tatil tercihlerinin başında geliyor. Assos’ta corona virüsü tedbirleri sıkı tutuldu ve büyük bir vaka durumu yaşanmadı. Bölge esnafı ve işletmeler ise normalleşme planı çerçevesinde müşterilerini beklemeye başladı. Burada bakanlıkların belirlediği kurallar dışında farklı bir kural bulunmuyor. İşletmeler yoğunluğun 15 Haziran’da başlamasını bekliyor.

 

Kaynak: Çanakkale Aynalı Pazar

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum