Reklam

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GÜNDEME GELEBİLİR!

Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve 11 Mart günü Türkiye'de tespit edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şimdiye dek 30 vatandaşımızı canından etti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GÜNDEME GELEBİLİR!
23 Mart 2020 - 13:57

Yetkililer, zorunda kalınmadıkça evden çıkılmaması yönündeki çağrılarını ısrarla sürdürüyor ancak halkın bir bölümü çağrılara kulak vermeyerek sosyal alanlarda vakit geçirmeye devam ediyor.

Salgının sebep olabileceği vahameti önemsemeyen vatandaşlar, yetkililer ve bilinçli yurttaşları tedirgin ediyor.

Sürecin takip edildiğini belirten Bakan Soylu, "Dinamik bir süreç. Süreci takip ediyoruz. Şimdiye kadar attığımız adımların, aldığımız kararların sonucunu takip ediyoruz. Bu işin başından itibaren hareketliliği azaltmaya, sosyal mesafeyi arttırmaya çalışıyoruz. Minimum mobilizasyon ve sosyalizasyon. Hedefimiz budur. Şu ana kadar da bu hedefi tutturduğumuzu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar alınan önlemlerin Bilim Kurulu'nun kararları ışığında şekillendiğini ifade eden Soylu, sokağa çıkma yasağının değerlendirme sürecinde olduğunu ifade etti. Soylu, "Eğer alınan önlemler başarılı olur da halkımız Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dediği gibi kendi OHAL'ini ilan eder, sosyal izolasyonu sağlarsa, sokağa çıkma yasağıyla ilgili değerlendirmeler devam eder. Ama sosyal izolasyon başarılı olmaz da virüs hızla yayılmaya devam ederse, sokağa çıkma yasağı gündemde" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Haber Merkezi

YORUMLAR

  • 0 Yorum