Reklam

Çan Fakültesine Kavuşuyor

Çan Fakültesine Kavuşuyor
06 Ağustos 2012 - 13:57

 4 Ağustos 2012 Tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ve 2012/3363 nolu karar ‘Çanakkale 18 Mart Üniversitesi 4 Yıllık Çan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’ Bakanlar kurulu Onayı ile hayata geçmiş oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Abdurrahman KUZU; ‘ Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana hayata geçirdiğimiz büyük projelerin yanında bizim için en önemli olanlardan bir tanesi de Çan’ımıza 4 yıllık eğitim öğretim veren bir yüksek öğretim kurumu kazandırmaktı. Bu amaç ile yaptığımız çalışmalara ilk olarak ilçemize gelecek olan öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için belediyemize ait B blok iş hanının Kredi Yurtlar Kurumu’na tahsisini gerçekleştirerek başladık. 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun Çan’ımıza kazandırılması sürecinde işin iyi bir takipçisi olup, Ankara’da AK Parti Milletvekillerimizle birlikte Bakanlıklar ile yaptığımız görüşmeler sonuçsuz kalmadı. Netice olarak gelinen son noktadan ziyadesi ile memnunuz. 2009 yılında 500 olan öğrenci sayısının bugün 1500’lere ulaştığı Çan Meslek Yüksek Okulu yeni açılacak olan 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğrenci sayısını hızla artıracaktır. Çan’ın var olan eğitim öğretim, ekonomik ve kültürel potansiyeli böylelikle ileriye taşınmış olacaktır. Bundan sonra üzerimize düşen Çanlılar olarak bu fakültenin faaliyete geçmesi için fiziki altyapıyı hep birlikte hazırlamaktır. Birkaç yıl sonra Çan’da binlerce öğrencinin olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bu konuda tüm Çanlılardan, tüm kesimlerden ve siyasi partilerden destek bekliyoruz. Artık fakülte hayalimiz gerçekleşti. Bundan sonra amacımız fiziki altyapı hazırlamaktır.4 Yıllık Uygulamalı Bilimler Fakültesi tekrar Çan’ımıza hayırlı olsun.

4 yıllık Çan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun Çan’ımıza Kazandırılmasında bizlere bu desteği ve gücü veren başta Çanlı hemşerilerime, Çanakkale Valimize, Ak Parti Çanakkale Milletvekillerimize, ÇOMÜ Rektörümüze, Çan Kaymakamımıza, Ak Parti Çan İlçe Başkanımıza, Çan MYO Müdürüne ve Çanlı Sivil Toplum Kuruluşları’na çok teşekkür ediyorum. Bizler Çan’ımız için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük ve önemli projelerin hayata geçmesi konusunda var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz.  Yeni açılacak olan 4 yıllık Çan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun Çanlı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.





YORUMLAR

  • 0 Yorum