Reklam

Çan Belediyesi’nden Şehit İftarı

Çan Belediyesi’nden Şehit İftarı
09 Ağustos 2012 - 18:30
Çan Belediyesi Hakkâri’de şehit düşen ve geçtiğimiz hafta son yolculuğa uğurladığımız Uzman Çavuş Yasin Bayraktar’ı unutmadı ve şehit için mevlid-i şerif okutarak iftar yemeği verdi.

Osman Efendi Mahallesi Barış Caddesi evlerinde bir hafta okutulan Kuran-ı Kerim’lerden sonra geçtiğimiz gün iftar saatine yakın şehit için geniş bir program düzenlendi.

Çan Müftüsü Ali Osman Bayrak başkanlığında Çan’ın değerli hocaları; Karşıyaka Camii İmam Hatibi Aziz Çoban, Yunus Emre Camii İmam Hatibi Erol Karakaya, Demirci Camii İmam Hatibi Halil Sarıoğlu, Yeni Camii İmam Hatibi Mehmet Kahya, Yunus Emre Camii Müezzini Necmi Öztürk hocaların okuduğu Kuran-ı Kerim ve mevlidi şerifler Şehit Yasin Bayraktar ve tüm şehitlerimizin ruhlarına hediye edildi. Terör belasının kökten kurutulması bir daha ilçemizden ve ülkemizden şehit olmaması için dualar edildi.

Şehit ailesine ziyarete gelen Ak Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Danış, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan DOĞAN, Çan Garnizon Komutanı Yüzbaşı Necip Sercan Canbaz ve Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Ak Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, şehit babası Mustafa Bayraktar, annesi Hülya Bayraktar ve Şehidin eşi Meral Bayraktar’a tekrar taziyelerini ilettiler.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu; Şehit Uzman Çavuş Yasin Bayraktar için okutulan mevlide ve akabinde Çan Belediye tarafından verilen iftara katılımlarından dolayı tüm Çanlılara teşekkür ederken, şehitlik mertebesine vurguda bulunarak: “Bugün ilçemizde, yurdumuzda rahat bir nefes alıyor ve huzurlu yatıyorsak bunda en büyük pay şüphesiz canını bu vatan için seve seve veren şehitlerimizindir, onları asla unutmayacağız, ruhları şad olsun” dedi.

Akşam ezanı ile biten mevlid programı sonrası Çan Belediyesi tarafından hazırlanan 750 kişilik iftar yemeği görevlilerce dağıtıldı. Yemek duasını Çan müftüsü Ali Osman Bayrak yaptırdı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum