Reklam

Çan Şehidini Uğurladı

Çan Şehidini Uğurladı
01 Ağustos 2012 - 22:54
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan piyade uzman çavuş Yasin Bayraktar, memleketi Çanakkale'nin Çan ilçesinde toprağa verildi.

Uçakla Çanakkale'ye getirilen Bayraktar'ın cenazesi, eskort eşliğinde Çan'a ulaştırıldı. Cenaze, ilk olarak Bayraktar'ın Atatürk Mahallesi Barış Caddesi'ndeki evine getirildi. Burada edilen duanın ardından, Çarşı Camisi'ne götürülen şehit uzman çavuş Bayraktar için cenaze namazı öncesi askeri tören düzenlendi.

Tören sırasında Bayraktar'ın eşi Meral, annesi Hülya, babası Mustafa Bayraktar güçlükle ayakta durabildi. Bu sırada cami yakınında toplanan vatandaşlar terör örgütü aleyhine slogan atıp, ''şehitler ölmez, vatan bölünmez'' diye bağırdı. Kılınan cenaze namazının ardından top arabasına konan Bayraktar'ın cenazesi, bir süre taşındıktan sonra ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Törene, Bayraktar'ın yakınları, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Çan Kaymakamı Hasan Gözen, İl Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, çevre ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları, askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum