Reklam

Şarkılarla geçti yıllar, eski Biga´dan hatıralar gösterisi

Şarkılarla geçti yıllar, eski Biga´dan hatıralar gösterisi
30 Ekim 2017 - 14:14

Çanakkale´nin Biga Belediyesi ile Biga Gelişim Gençlik ve Spor Kulübünün ortaklaşa düzenlediği ´Şarkılarla geçti yıllar-eski Biga´dan hatıralar ´ müzikli sahne gösterisi Atatürk Kültür Merkezinde sahnelendi. 
Senaryosunu İbrahim Dizman´ın yazdığı, sahne uygulama ve yönetimini Dr. Ahmet Zeren ve Pınar Zeren´in Orkestra Cevizli Lokum eşliğinde sundukları belgesel tadındaki müzikal ilgi ile izlendi. Seyircileri eski Biga günlerine götüren müzikli gösterinin senaristi İbrahim Dizman, derin bir sosyal yaşamı olan Biga´yı kısa bir zaman diliminde anlatmanın mümkün olmadığını söyledi. Dizman, “ bu projeye 2 yıl önce Biga´nın sosyal tarihini ve yaşamını sürdürmek ve arşiv oluşturabilmek için başlamıştık. Biga´da Sosyal Yaşam adlı kitabımızla ilk adımı attık. Bu ikinci aşamaydı. Üçüncü aşamayla devam edecek”dedi. Dr. Ahmet Zeren ise, "Güzel olan ne çok şeyi kaybettik. Sokakta oyunları, vefalı komşuları ve yaraya merhem olan o eski insanları. Güzel olanları tekrar yaşamak hatırlamakla başlar. Biz amatör ruhla içinizde bir yerlerde sakladıklarınızı açığa çıkarmaya çalıştık" dedi.
Program sonunda, Biga´nın yakın geçmişine arşivin oluşturulmasına katkı verenlere Biga Belediye Başkanı İsmail Işık tarafından plaket verildi.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum