Reklam

Okay ERÖZGÜN’den Basın Açıklaması

Okay ERÖZGÜN’den Basın Açıklaması
24 Ocak 2013 - 11:37

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet dünya ülkelerinde uygulanan şiddetten kat be kat fazla artarak devam ediyor ve sağlık mensuplarına yönelik şiddet diğer mesleklere göre 16 kat daha fazla dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın açıklamasında "Herhangi bir kimse bir sağlık kuruluşunda bir sağlık çalışanına kötü söz sözlerse ve el kaldırmaya cüret ederse bilsin ki karşısında en başta Sağlık Bakanı'nı bulur"  sözlerini hatırlatan Erözgün, sağlık çalışanlarına şiddet hız kesmeden ve artarak devam etmektedir. Sağlık Bakanını acilen göreve çağırıyoruz diyen Erözgün, şunları söyledi:

Son bir yıl içerisinde şiddete maruz kalan sağlık çalışanı oranı yüzde 45; kadınlar arasında bu oran 58, erkekler arasında ise yüzde 26’dır. Ve son bir yılda sağlık çalışanlarının yüzde 5,9’u fiziksel, yüzde 38,1’i de sözlü şiddete uğramıştır.

Sağlık Çalışanlarını halka şikayet eden popülist politikalar şiddeti artırmaktadır. Sağlık çalışanlarına uygulanan ve her geçen gün boyutu gittikçe artan şiddet olayları artık vakayı adliyeden hale gelmiştir. Bakanlık olarak; şiddeti önlemek için acilen yasal düzenleme yapılmalıdır. İnsana önem veren çalışanları koruyan ve onların hakkını savunan hasta hakkı kadar çalışan haklarını da güvenceye alan bir yasal düzenleme istiyoruz.

Şiddet ve tacize uğrayan personel için güvenlik, alarm düğmeleri, kameralar ve X-Ray cihazları projeleri ile şiddeti önleyeceklerini açıklayan Sağlık Bakanlığı bu açıklamalarını artık unutmuştur inandırıcı olması için şiddeti önlemek üzere acele gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Tüm Sağlık-Sen olarak, insanların hayatını kurtarmak için zor şartlar altında, fedakarca çalışan arkadaşlarımıza şiddet uygulayanları kınıyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum