Reklam

Litvanyalı Konuklarla Geniş Katılımlı Bir Toplantı Yapıldı

Litvanyalı Konuklarla Geniş Katılımlı Bir Toplantı Yapıldı
17 Ekim 2012 - 14:14
Toplantının açılış konuşmasını yapan Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü konuklarına ve katılımcılara ‘hoşgeldiniz’ dedikten sonra “Litvanya Ukmerge şehri ile Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında başlayan Bölgesel Ortaklık Projesi’nin bugün burada üçüncü toplantısını birlikte gerçekleştiriyoruz. İki gün devam edecek olan bu konferansımızda eğitimin tüm paydaşlarının bir arada bulunduğu bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Litvanya’dan eğitim yöneticisi arkadaşlarımız, Çan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okul yöneticilerimiz, rehber öğretmenlerimiz ve okul aile birliklerimizin temsilcilerinin katılımlarıyla dünyanın en önemli konusu olan eğitimle ilgili ve okula devam etmeme problemini ele almada yürüttüğümüz bu proje başlığı içerisinde bu işin en önemli iki ayağı okul-aile ilişkisi ve bunun geliştirilmesi, güçlendirilmesi anlamında iki gün devam edecek iyi bir toplantı olacağını umut ediyorum. Eğitim hayat boyu devam eden bir süreç. Eğitimin planlı-programlı yapıldığı yerler de bizim okullarımız. Bunların merkezinde öğrencilerimiz var. Amacımız, çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak. Onun için bu sürecin her noktasının mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Okul-aile ilişkisi ne kadar güçlü olursa bölgemizde eğitimin kalitesi de o kadar artacaktır. Bu konuları burada birlikte tartışacağız. Aynı zamanda iki farklı kültür,  farklı ülkelerdeki okul yöneticileri, okul çalışanları karşılıklı iyi bir kültürel aktarım, bir diyalog içinde bilgi ve deneyimlerimizden de faydalanma paylaşımı imkânına da kavuşacağız. Bu süreç içerisinde sevgili dostlarımızı ağırlamak, onları burada rahat ettirmek için arkadaşlarım da ellerinden geleni yapacaklar. Bir kez daha sevgili dostlarımıza ‘hoşgeldiniz’ diyor, güzel çalışmaları birlikte tamamlama dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

      Toplantıda bir konuşma yapan Litvanya temsilcisi de “Osman Özkan’a çok teşekkür ediyorum, Litvanya Ukmerge bölgesinden bizimle ortaklık kurmak istediği için. Epey kalabalık bir delegasyonla buradayız, 18 kişiyiz.  Özellikle böyle bir grubu ağırlayabildiğinizi bilmek çok güzel çünkü bu grup gerçekten ağır bir grup olacak 18 kişilik olduğu için. Ve sizin tavsiye etmiş olduğunuz okul-aile ilişkisini geliştirme konusu gerçekten tavsiye edilebilecek en iyi konulardan birisi” dedi.

     Konuşmaların ardından Litvanyalı konuklar teker teker kendilerini tanıttıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan Çanakkale’den genel görüntülerin ve Çan ile ilgili genel bilgilerin yer aldığı bir slayt gösterisi sunuldu.

      Toplantıda daha sonra karşılıklı görüş alış-verişinde bulunuldu.







YORUMLAR

  • 0 Yorum