Reklam

Karakaya’dan Basın Açıklaması

Karakaya’dan Basın Açıklaması
11 Şubat 2013 - 17:04

Yeşilay Çanakkale Temsilcisi Sabri Karakaya, “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Yeşilay’ın 1920 yılından bu yana zararlı alışkanlıklarla mücadele ettiğini ve bugün artık sigaranın zararlarını bilmeyen kalmadığı halde, çevre etkisi, özenti, taklit gibi sebeplerle sigaraya başlama yaşının yapılan araştırmalara göre 11’lere kadar düştüğünü kaydeden Yeşilay Çanakkale Temsilcisi Sabri Karakaya, “Gelin bu günden itibaren sigara zehrini bırakalım. Biz Yeşilay olarak sigaranın, zararlı alışkanlıkların hepsinin ortadan kalktığı, bu nesnelere ait iş alanlarının artık kârlı olmaktan çıktığı bir dünyanın hayalini kuruyor, çocuklarımıza böyle bir dünya bırakmayı istiyoruz. İnsanlık son yüzyılda köleliği kaldırdı, insan tabiatı her tür köleliği reddeder, bağımlılık da bir tür köleliktir. İnsanlık köleliği kabul etmediği gibi, bağımlılığı da kabul etmeyecektir” şeklinde konuştu.

“Sigarasız bir hayat için” tüm Çanakkalelileri sigarasız bir hayata davet eden Yeşilay Çanakkale Temsilcisi Sabri Karakaya, “Çabuk ulaşılabilir olması nedeniyle gençler arasında sigara içmek oldukça yaygın durumda” diyerek, “Çocuklara sigaranın zararlarından ve bağımlılıktan kurtulmanın zorluğundan bahsetmekte yarar vardır. Çocuğunuzun sigara içip içmediğini araştırmalı, bu konuda meraklı olmalı ve fakat onu sıkboğaz da etmemeniz gerekir. Sigaraya gençlik döneminde alışmayan birinin tiryaki olması zordur. Çünkü sigara içenlerin yüzde 95’i sigaraya 21 yaşına kadar başlamışlardır. Çocuğumuzun sağlıklı, mutlu ve kendinden emin bir hayata adım atmasını sağlamanın en önemli yolu, ona kendini iyi hissettirecek şeylerden söz etmenizdir. Kendilerini sevmeye başlamaları onları sağlıklarına kavuşturacaktır. Bedenimizin de bir emanet olduğunu, kendimizi seviyorsak onu korumamız gerektiğini bilmelidir” açıklamasında bulundu.

Sigaranın sinsi, içen kişiyi de yavaş yavaş öldüren bir zehir olduğunu ve sigarada sağlığa zararlı kimyasal maddelerin bulunduğunu da hatırlatan Karakaya, sigaranın, erken ölüm ve hastalıkların önlenebilir en önemli sebebini oluşturduğunu, bu alışkanlığın milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine ve çok daha fazlasının sakat kalmasına yol açtığını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum