Reklam

Çan Belediyesi İçme Suyu Şebeke Hattını Yeniliyor

Çan Belediyesi İçme Suyu Şebeke Hattını Yeniliyor
13 Şubat 2013 - 00:07

Bilindiği gibi yıllar önce döşenen içme suyu şebeke hatlarında sık sık patlak meydana geliyor ve Çanlılar uzun süreli su kesintisinden dolayı çok büyük çileler çekiyorlardı. Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu vatandaşların bu sorununa çözüm üretmek için içme suyu şebeke hattında yenileme çalışmalarına başladıklarını, en kısa sürede de bu çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Başkan Kuzu: Yıllar sonra İçme Suyu Şebeke Hattını Yeniliyoruz

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Çanımızın içme suyu şebeke hattı çok uzun yıllar önce döşenmiş ve bugüne kadar da, şebeke hatlarında yenilenmeye gidilmemiş idi. Bu sebeple borularda sızıntı ve kaçaklar meydana geliyor zaman zaman da borularda patlaklar meydana geliyordu. Su kesintileri yüzünden ise; Çan halkı da büyük sıkıntılar çekiyordu. Belediye olarak biz de, içme suyu şebeke hattının 2 km’ lik kısmını yenileme kararı aldık. Bu şekilde hem kayıp kaçaklar büyük oranda sona erecek hem de arızlar nedeniyle yaşadığımız kesintiler sona erecek. Çanakkale Seramik Fabrikaları’nın da hattı aynı güzergâhtan geçtiğinden dolayı bu çalışmaları birlikte yürütüyoruz. Ekiplerimiz çalışmalara başladılar, en kısa sürede de bu çalışmaları sonlandıracaklar” dedi.

Başkan Kuzu aynı zamanda; yeni döşenecek boruların; sağlıklı polietilen maddeden en son teknoloji kullanılarak üretilen borulardan oluştuğunu vurgulayarak, Çan halkının çok uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanabileceği şebekeye kavuşacağını söyledi.

Belediye yetkililerinden edinilen bilgilere göre; yeni yapılan içme suyu şebeke hattı döşemesinde yüksek basınca dayanıklı, en az 50 yıl süre ile nominal işletme basıncında sorunsuz çalışma özelliklerine sahip polietilen içme suyu boruları kullanılıyor.2 km uzunluğunda döşenecek olan yeni hat, Çan Meslek Yüksek Okulu’nun önünden başlayacak ve Kocabaş Çayı Köprüsüne kadar uzanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum