Reklam

Yeni Çanspor Biga Adaspor Maçı Öncesinde Çan Spor Kurulu Toplandı

Yeni Çanspor Biga Adaspor Maçı Öncesinde Çan Spor Kurulu Toplandı
15 Kasım 2012 - 16:17

     Pazar günü Çan İbrahim Bodur Stadyumu’nda oynanacak Çanspor-Biga Adaspor maçı öncesinde Kaymakam Yakup Tat’ın başkanlığında toplanan İlçe Spor Kurulu’nda alınacak önlemler masaya yatırıldı.

     Kaymakam Yakup Tat, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Sağlık Grup Başkanı Fatma Dizman Sever, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür V.Erhan Gerçek, Çanspor Başkanı Kemal Yüksel ve bazı yetkililerin katıldıkları toplantıda alınan kararlarla ilgili bilgiler verirken “Bu hafta sonu 18 Kasım Pazar günü oynanacak Çanspor-Biga Adaspor maçının önemli olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla biz İlçe Spor Kurulu’nu olağanüstü topladık. Her hangi bir sıkıntı çıkmaması için, her iki takım açısından da maçın sıkıntısız tamamlanabilmesi ve centilmence bir yarış olması için önlemler almaya çalıştık. Burada aldığımız en önemli kararlardan birisi karşı takımın seyircilerinin de maçı izlemeye gelmesi. Daha önce bir-iki kez gelmemeleri yönünde karar alınmış. Bu kırgınlığın, gerginliğin devam ettirilmemesi gerektiğini  düşünüyoruz. Bunun bir yerde çözülmesi gerekiyor. Biz bu anlamda ilk adımımızı atıyoruz, Çan olarak yüce gönüllülüğü biz gösteriyoruz. Gelsinler, onlar bizim misafirimiz, biz gerekli ev sahipliğini yapacağız. Doğal ve her zaman olduğu gibi misafir seyircileri açık tribüne, kendi seyircimizi de kapalı tribüne alacağız. İkinci önemli husus da maç bittikten sonra önce misafir seyirci ve sporcuların çıkmasını arkasından bizim seyircilerimizin çıkmasını organize edeceğiz. Dolayısıyla bizim seyircilerimizden, Çanlı hemşehrilerimizden o fedakârlığı göstermelerini bekliyoruz. Yani karşı tarafından seyircileri araçlarına bininceye kadar onları tribünde tutacağız. Lütfen bu kararımızı saygı göstersinler. Biz bu  kararı her iki ilçemizin ve her iki spor takımımızın da menfaati ve huzur ve güveni için aldık. Bir başka önemli husus da; maç esnasında yapılacak taşkınlıkların  hukuki karşılığı olduğunu herkesin bilmesi lazım.6222 sayılı yasaya göre maç esnasında meşale yakılması, sahaya cisim atılması, soyunma odalarına girilmesi ve hatta hatta kötü sözler söylenmesi de cezai karşılığı olan hususlardır. Buradaki görüntüleri Emniyet mensuplarımız ciddi bir şekilde kamera ile kaydedecek, fotoğraflarını çekecek, maçtan sonra teker teker onları inceleyeceğiz ve hoş olmayan görüntüler varsa kanuni işlem yapılacak. İki ilçe ve iki takım arasındaki bu kırgınlığı sonlandırmak için bu önlemleri almak zorundayız. Kimse bu konuda bize gücenmesin”  dedi.

     Öte yandan maçtan önce ve maç esnasında yapılacak anonslarla da her iki takımın taraftarları uyarılacak. Bu konuda hazırlanan ve 20 dakika ile 10’ar dakika da stat hoparlöründen  okunacak anonslar şöyle:

     “Sayın sporseverler, tek başınıza ve toplu olarak hareket ettiğinizde, meşale yaktığınızda, herhangi bir şekilde sahaya veya tribünlere yabancı madde attığınızda, müsabaka alanına, soyunma odalarına, odaların koridorlarına veya sporcu çıkış tünellerine girdiğinizde veya stadyum ekipmanlarına zarar verdiğinizde; ağır para ve hapis cezası talebiyle yargılanabileceğinizden, uzun süreli seyirden yasaklama kararı alabileceğinizin, uzun süreli Karakola başvurmak zorunda kalabileceğinizin ve ek olarak kulübünüzün de ağır cezalar alabileceğinin bilinmesini önemle rica ederiz .”

     “Sayın sporseverler, yanınızda bulunan kişilerin; hakaret ettiğini, meşale yaktığını, sahaya veya tribünlere yabancı maddeler attığını, stadyum ekipmanlarına zarar verdiğini veya biletlerinizde belirtilen yerde oturduğunu gördüğünüz takdirde en yakın güvenlik görevlilerine bildiriniz ve merdiven boşluklarına oturmayınız. İlginiz için teşekkür ederiz.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum