Reklam

Daha Rahat Bir Trafik İçin

Daha Rahat Bir Trafik İçin
13 Kasım 2012 - 20:36

Kaymakam Yakup Tat, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, Çan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Güner, Çan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemali Ergin, esnaflar ve bazı banka müdürlerinin katılımı ile yapılan ve Çan'da tüm yurttaşların ortak şikâyeti olan park sorununa yönelik toplantı kararları bugün itibari ile uygulanmaya başlandı.

Çan İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri bugün Çan'ın üç merkez caddesi olan Çanakkale, Bülent Ecevit ve Atatürk Caddeleri'nde araçlarını park etmiş  sürücüleri ve bu caddelerde bulunan esnafları uyararak, basılı kâğıtları dağıtarak uygulamayı başlattılar.

Çan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri park halinde ki araçların sileceklerine, iş yerlerine ve evlere bıraktıkları, ‘' Sayın Sürücü, Karayolları Trafik Kanunu Madde 61 gereği taşıt yolu üzerinde;

b)  Park etmenin trafik işaretleri ile yasaklandığı yerlerde,

i) İşaret levhalarında park etme izni verilen süre ve zamanın dışında park etmek, yasaktır.

Bu madde hükmüne uymayan sürücüler 72.00 TL para cezası ile cezalandıracaklardır. Bu nedenle; trafik uyarı levhalarında yer alan uyarı gereği aracınızın dörtlü flâşörlerini yakarak kısa süreli park kurallarına uyunuz. Aracınızı ikinci sıraya ve nizami parklanmış araçların çıkışını engelleyecek şekilde park etmeyiniz.

Aksi takdirde yukarıda yer alan kanun maddesi gereğince cezai işlem uygulanacaktır. Bilginize rica olunur. “ denildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, sürücülere uyarı bir hafta sürecinde devam edecek. Bir haftadan sonradan cezai işlem uygulanmaya başlanacak.





YORUMLAR

  • 0 Yorum