Reklam

Kaymakam Tat Park Sorununa El Attı

Kaymakam Tat Park Sorununa El Attı
09 Kasım 2012 - 15:26

Çan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve Çan'daki hatalı parkların çözülmesi için esnaflarla banka müdürlerinin katıldığı toplantı dün Öğretmen Evi'nde yapıldı.

Toplantıda Kaymakam Yakup Tat, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ve İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar'ın yanı sıra Çan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Güner, Çan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cemali Engin ile esnaflar ve bazı bankaların müdürleri hazır bulundu.

Toplantıda esnaflara ve banka müdürlerine hitaben bir konuşma yapan Kaymakam Tat “Bildiğiniz gibi Çan'ın en büyük sıkıntısı park sorunu. İnşallah birlikte mutakabık kalacağımız bir şekilde bu sorunu daha fazla büyümeden hem trafiğin akışına, asayişin, güvenliğin sağlanmasına hem de esnaflarımızın ticari faaliyetlerine daha fazla zarar vermeden çözülmesi yönünde bir tedbir alalım düşüncesiyle, arkadaşlarımızla yaptığımız İlçe Trafik Komisyonu toplantısında bu konuyu gündeme getirdik, konuştuk; böyle bir toplantı yapmayı uygun gördük” dedi.

Kaymakam Tat daha sonra “Bilindiği gibi, özellikle Bülent Ecevit Caddesi,  Çanakkale Caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bundan aslında herkes şikayetçi. Nereden diyeceksiniz; gerek konuştuğumuz esnaflar, vatandaşlar, bu konu zaman zaman basında da yer alıyor. Ben basındaki haberlerin özellikle alttaki yorum kısımları okuyorum; o yorumları okuduğum kadarıyla hem vatandaşların hem de esnafların bu konuda rahatsız ve şikayetçi oldukları ortaya çıkıyor. Gördüğümüz kadarıyla buradaki en bariz sıkıntı, aslında süreli park için ayrılmış yerlere süreli park değil de süresiz park yapılmasıdır. Trafikte iki tabir vardır; bir duraklama, bir de parklanma şeklinde. O sürekli park için o yerlerdeki levhalar da aslında duraklama levhasıdır. O levhadan şu anlaşılır; duraklama yapılabilir, park yapılamaz anlaşılır ama oralar uzun süreli park yeri olarak kullanılıyor; belki de esnafların önüne çekilen araçlar günlerce kalıyor. En büyük problem bu. Oradaki düzenlemelere uyulabilse, ilçemizin sokaklarında ve caddelerinde ciddi bir park sorunu yaşanmaz. Ama uyulmadığı ve uygulanamadığı için böyle bir sıkıntı yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Çanakkale ve Bülent Ecevit caddelerinde mevcut parklanmış araçların bir sayımını yaptık, bu araçlar kime ait diye. Bakın, Bülent Ecevit Caddesi'nde vatandaşa ait 15 araç var park etmiş oraya. Fakat esnafa ait 34 araç var. Çanakkale Caddesi'nde ise esnafa ait 35, vatandaşa ait 37 araç var. Bundan şu çıkıyor ortaya; süreli parklanma kuralına uymama halinde problemin yarısı vatandaşa ait, problemin yarısı da esnafa ait. Çözüm arayışında eğer sizlerle işbirliği yapabilirsek bu sorunu çözebiliriz. Biliyorsunuz ilçemizde park yapmaya müsait yerimiz de var. Sağ olsun Belediyemiz kapalı pazar yerini ücretsiz olarak vatandaşımızın, esnafımızın hizmetine sunuyor, tabi pazartesi günü hariç. Haftanın geriye kalan altı gününde biz bu sıkıntıyı çözebiliriz. Biz şu konuda mutabık kalabilirsek, esnafımız ve bankalarda çalışan arkadaşlarımız araçlarını kapalı pazar yerine bırakıp oradan yürürlerse eğer, biz geri kalanların da süreli park uygulamasına uymalarını sağlarız.. Burada nasıl sorusu akla gelir. Biz şunu isteyeceğiz o zaman,  15 dakikasına bakmayacağız ama o cadde üzerinde park eden araç sürücülerinden dörtlü flaşörlerini yakmalarını isteyeceğiz. Uygulamayı da şöyle yapacağız; ilk bir hafta uyarı yazacağız, broşür koyacağız camına. ‘Lütfen trafik uyarılarına uyarak süreli park şartlarını yerine getiriniz ve 4 lülerinizi park süresince yanık bırakınız' diye yazacağız. Bir haftadan sonra da bu yasağa uymayanlar hakkında mecburen işlem yapmaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

Kaymakam Tat'ın konuşması sırasında esnaflar da görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Toplantıda hatalı parkların önüne geçilebilmesi için süreli park eden araçların dörtlü flâşörlerini yakmaları ve bekleme sürelerini de uzatmamaları kararı alındı.

Kaymakam Tat, toplantıdan sonra basına yaptığı açıklamada bu konunun bizzat takipçisi olacağını söylerken, “Esnafımızla ve vatandaşlarımızla el birliği gönül birliği içinde Çan'ın park sorununu çözeceğiz” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum