Reklam

“Kan Ağlıyor Anadolu” Büyüledi

“Kan Ağlıyor Anadolu” Büyüledi
26 Ocak 2013 - 23:10

Atatürkçü Düşünce Derneği Çan Şubesi'nin ev sahipliğinde Utku Erişik'in yazdığı ve oynadığı “Kan Ağlıyor Anadolu” adlı tiyatro oyunu 26 Ocak Cumartesi günü saat 19.30'da Çan Belediyesi Düğün Salonu'nda sahnelendi.

Tiyatro Gösterisi öncesi konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Çan Şubesi Başkanı Gökay Bulut “Sayın Milletvekillerim, Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Cumhuriyet Başsavcım, Sayın Emniyet Müdürüm, İl Genel Meclis Üyelerim, Belediye Meclis Üyelerim, Siyasi partilerin değerli başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının değerli başkanları, basınımızın güzide temsilcileri ve saygı değer Çan halkı.

 

Derneğimizin düzenlemiş olduğu tiyatro etkinliğine hoş geldiniz der saygı ve sevgilerimi sunarım.

 

30 Mart 2012 tarihinde yaptığımız kongremizin sonucunda Atatürkçü Düşünce Derneği Çan Şube Başkanı oldum. İlk olarak yönetim kurulu üyelerim ile birlikte ilçemizin mülki amirlerini ziyaret ettik. Sonrasında ölümünün 70. yılında Kuvayi Milliye kahramanı Osman Çaneri için anma töreni düzenledik. 10 Kasım 2012 tarihinde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programının ardından silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin ruhuna Çarşı Camii'nde Mevlid-i Şerif okuttuk.

 

Ve 26 Ocak 2013…

 

Sayın Utku Erişik'in yazıp-oynadığı “KAN AĞLIYOR ANADOLU” isimli tiyatro oyununu İlçemizde misafir ediyoruz. Ekibin buraya gelmesinde ve bana bu süreçte yardımlarını esirgemeyen Genel Koordinatörleri Nazan Türker'e teşekkür ediyorum.

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı olarak düşüncem şudur; Biz kamu yararına çalışan derneğiz. Bu doğrultuda ismimize uygun bir şekilde, anma, tören, tiyatro ve buna benzer sanat etkinlikleri yaparak anılmak istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni savunuyoruz.

 

Bugün bizlerle olan Sayın Utku Erişik ve ekibine ayrıca bizleri kırmayarak bugün yanımızda olan siz kıymetli misafirlerimize teşekkür ederim.

 

Çanakkale topraklarında bir perde açılıyor bugün. Mustafa Kemal'in sanat cephesinin cesur neferlerinden tiyatro sanatçısı Utku Erişik Anadolu'nun kan ağlamaya nasıl devam ettiğini bugün bir kez daha bizlere izlettirecek. Herkese iyi seyirler diliyorum. ” dedi.

Bulut'un ardından sahneye çıkan ve “Mustafa Kemal'in Sanat Cephesi”nin cesur neferlerinden Tiyatro Sanatçısı Utku Erişik'in, dünkü bu ağıtların bugün de sürdüğünü, Anadolu'nun kan ağlamaya nasıl devam ettiğini çarpıcı bir şekilde gözler önüne serdiği, dün ile bugün arasında usta işi bir köprü kurduğu ve adeta Mustafa Kemal'in sahnedeki sesi olduğu Utku Erişik'in sunduğu Tek Kişilik “Kan Ağlıyor Anadolu” Adlı Tiyatro Gösterisi izleyenler tarafından defalarca kesilerek alkışlandı.

Utku Erişik'in sunduğu Tek Kişilik “Kan Ağlıyor Anadolu” Adlı Tiyatro Gösterisi'ne Chp Çan İlçe Başkanı İmalettin Meriç, Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Halil Turhan, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Güner, Türk Eğitim-Sen Çan Temsilciliği Başkanı Mustafa Engin, Chp Yenice İlçe Başkanı Mehmet Gerçek, Çan Eski ADD Başkanı ve önceki önem CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz'ün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum