Reklam

İŞTE YASAK İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER!

23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde, 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

İŞTE YASAK İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER!
21 Mayıs 2020 - 13:40

Çanakkale’de ilk defa uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde vatandaşların kafalarında bazı sorular belirdi. Market, manav, kasap, bakkal kısıtlama boyunca açık olacak mı? İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelgede bu soru yanıt buldu. Kısıtlamanın ilk günü (Cumartesi) market, kasap, bakkal, manav gibi dükkanlar belli saatlerde açık olacaklar.

Koronavirüs belası başladığından itibaren ara ara büyükşehirlerde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, ilk defa Çanakkale’de de uygulanacak. 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde Çanakkaleliler sokağa çıkamayacaklar. Çıkanlar idari para cezası ödemek zorunda kalacaklar.

Vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlaması ile ilk defa karşılaştıklarında kafalarda soru işaretleri oluştu. En çok merak edilen konuların başında, 4 gün boyunca kasap, market, bakkal ve manav gibi dükkanların açık mı kapalı mı olacağı geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede bu soru yanıt bulmuş oldu. Vatandaşların merakı giderildi. Market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler, kısıtlama öncesindeki günlerde, Perşembe ve Cuma günleri 23.00’e kadar faaliyet gösterecekler. Bu dükkanlardan akşam saat 11.00’e kadar alışveriş yapılabilecek.

“CUMARTESİ GÜNÜ MARKETLER AÇIK AMA…”

Kısıtlamanın olduğu Cumartesi günü ise market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 10.00-17.00 arasında hizmet verecekler. Fakat bu dükkanlara giden vatandaşların evlerine en yakın olan dükkanları seçmesi gerekecek. Zorunlu ihtiyaçlar karşılanacak ve dükkanlara gidilirken, araç kullanılmayacak (Engelli vatandaşlar hariç).

“3 GÜN KAPALI OLACAKLAR”

Pazar-Pazartesi-Salı günlerinde ise  market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler kapalı olacak.

“FIRINLAR HEP AÇIK”

Öte yandan, Cumartesi-Pazar-Pazartesi ve Salı günlerinde, kısıtlamanın olduğu 4 günde, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamül ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretimin yapıldığı işyerleri açık olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum