Reklam

İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, Yenice’de

İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, Yenice’de
14 Şubat 2013 - 17:33

Ziyarete, İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Kaymak, Mehmet Ali Karaca ve Lütfü Duran eşlik etti.İlk olarak Yenice Kaymakamı Dede Musa Baştürk’ü makamında ziyaret eden İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, “İlçelerimize sürdürdüğümüz ziyaretler kapsamında bugün Yenice ilçemize geldik. Yapılan bu ziyaretler kapsamında ilçelerimizdeki İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımızla birlikte ilçe yöneticilerimizle görüşerek İl Özel İdaresi çalışmalarını bir adım daha öteye nasıl götürebiliriz, ilçemiz hakkında neler yapabiliriz bunları yerinde görüşerek, bu kapsamda çalışmalarımızı planlıyoruz. Öncelikle göreve başlayan sayın kaymakamımızı ziyaret ettik ve kendisine hayırlı olsun ziyaretin de bulunduk ve ilçe hakkında çeşitli konularda görüşmeler yaptık” dedi.

Yenice Kaymakamı Dede Musa Baştürk ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette daha sonra köy yolları,  tarım, planlanan kapalı sistem sulama projeleri ve çeşitli konular hakkında görüşmeler yapıldı.

Ziyaretin ardından İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar’ı makamında ziyaret ederek, güncel konularda görüşmeler yapıldı.

İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, İl Özel İdaresi olarak Yenice Belediyesi’ne Yenice Merkez Göleti’nin tahsisinin yapıldığını belirterek, “Yenice Belediyesi de bu göletin bakım ve onarımını yaparak faaliyete geçirdi. Bu göletimiz sayesinde Yenice ilçemizde tarım faaliyetlerinin daha artmasını sağlayacaktır. Bu yerel yönetimler arasında örnek işbirliğinin önemli bir göstergesidir” açıklamasında bulundu.

Ziyaret sonrası İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Burhan Özkan ve Köy-Koop Yenice Şube Başkanı Akif Kulaç’ı ziyaret etti.

-“KAPİYA BİBERİ VE KARADUT BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ”

Ziyarette İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, “Yenice ilçemize yapmış olduğumuz ziyaret kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Köy-Koop Yenice Şubesi’ne de ziyaret ettik. Her ilçemizin ayrı bir özelliği vardır. Yenice’de bu kapsam da organik tarım ve bizlerinde desteklediğimiz iyi tarım uygulamaları için en uygun ilçelerimizdendir. Örneğin ilçemizde yetişen Kapiya biber tamamen Yenice ilçemiz ile özleşmiştir. İl Özel İdaremizin bütçesinden sağlanan 55 bin lira ödenek ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Yenice ilçemiz köylerinde 15 bin adet sertifikalı karadut fidanı dağıtımı yapılmıştır. İlçe ekonomisi açısından bu tür faaliyetlere desteğimiz devam edecektir. Kısacası Kapiya biber ve Karadut Yenice bölgemiz için önemli gelir kaynağı” şeklinde konuştu.

Oda başkanlarınca Yenice tarımı ve ekonomisi hakkında bilgiler verildiği ziyaret sonrası İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, Yenice İlçe Özel İdaresi Şantiyesi’ni ziyaret etti.

Yenice’deki Özel İdare çalışmaları hakkında ve yapılacak olan çalışmalar ile İlçe Özel İdare Müdürü, Şantiye Mühendisleri ve İl Genel Meclis Üyeleri ile görüşmeler yapıldı.



YORUMLAR

  • 0 Yorum