Reklam

Göğsümüzü Kabarttılar

Göğsümüzü Kabarttılar
13 Kasım 2012 - 20:30

Antalya'da 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Şampiyona'sının Statik Apnea (dalışta tek nefeste hareketsiz en uzun kalma) dalında Özer Ortokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Bilge Çingigiray  6 dakika 17 saniye ile Avrupa 2'ncisi, 23 Eylül Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Derya Can Pamuk da 6 dakika 5 saniye ile Avrupa 3'üncüsü olarak büyük bir başarıya imza attılar. Derya Can Pamuk ayrıca Dinamik Apnea dalında 188 metre giderek Türkiye rekoru kırdı ve Avrupa 5'incisi oldu.
    İki sporcumuzun başarıları bununla da sınırlı değil. Bilge Çingigiray 2008 yılında Küp Apnea ve Dinamik Apnea dallarında Avrupa 2.'nciliğini, Derya Can Pamuk da 2007 yılında Dinamik Apnea dalında dünya 2'inciliğini kazanmışlardı.
     Her ikisin de hedefleri çok büyük. Bilge Çingigiray 2013 yılında Rusya ve Yunanistan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda Statik Apnea dalında dünya rekorunu kırarak 1'inci olmak istiyor. Derya Can Pamuk'un hedefi ise bu şampiyonada Küp ve Dinamik Apnea dallarında dünya rekorunu kırarak şampiyon olmak.
     Her iki sporcunun da sorunu aynı; sponsor bulamamak. Derya Can Pamuk “İki senedir sponsor bulamadığım için Derin Dalış dallarında yapacağım bireysel dünya rekoru denemelerimi iptal etmek zorunda kaldım. Bu yıl sponsor bulursam iki dünya rekoru kırarak en derine dalan Türk Kadını olmak ve dünya rekorlarını Türkiye'ye getirmek istiyorum” şeklinde konuşuyor.
     Her iki sporcumuz da “Bize bu zamana kadar verdiği desteği için İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Osman Öztan'a teşekkür ediyoruz” diyorlar.
     Serbest Dalışın Katogorileri şöyle:
     Küp apnea;denizde 10 metre derinlikte her kenarı 15 metre uzunluğunda toplam 60 metre kare platformda tek nefeste mesafe katetmek amaçtır.
     Dinamik apnea;havuzda tek nefeste gidebildiğin en uzun mesafeyi gidebilmek amaçtır.
statik apnea;tek nefeste hareketsiz en uzun zaman durmaktır amaç.
     Derin dalışlar; Bu dalda bir çok kategori vardır.tek nefesle paletli veya paletsiz derine inmektir amaç.ip destekli si veya palet yardımı ile birçok çeşit dalış vardır.Bu dallarda genellikle bireysel rekor denemeleri yapılmaktadır.
       BUNDAN SONRAKİ HEDEFLERİMİZ
2013 yılında Rusya da ve Yunanistan da yapılacak dünya şampiyonasında Bilge nin hedefi statik apnea da dünya rekorunu eline almak
benim hedefim ise Küp ve dinamik apnea da dünya rekorunu kırmak.
Ayrıca iki senedir sponsor desteği bulamadığım için DERİN DALIŞ dallarında yapacağım bireysel dünya rekoru denemelerimi iptal etmek zorunda kaldım...
bu yıl sponsor bulursam iki dünya rekoru kırarak en derine dalan TÜRK KADINI olmak ve dünya rekorlarını Türkiye ye getirmek istiyorum...


YORUMLAR

  • 0 Yorum