Reklam

ERDOĞAN; "ASIL MÜCADELEMİZ SALGIN SONRASINDA BAŞLAYACAKTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konferans yöntemiyle toplanan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapıtı.

ERDOĞAN; "ASIL MÜCADELEMİZ SALGIN SONRASINDA BAŞLAYACAKTIR"
07 Nisan 2020 - 13:05

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı bugün 15:18'de Huber Köşk'ünde video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Koronavirüs tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirdiği ifade edildi. Kritik toplantıda ayrıca terörle mücadele ve uluslararası gelişmeler de masaya yatırıldı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: "Para ile maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Devlet olarak biz tüm maskeleri ücretsiz ulaştıracağız. Çalışanlar ve görevli olanlar dışında insan hareketliliğini en aza indireceğiz. Bu musibbetten hep birlikte kurtulacağız. Test sayısında 20 bini geçtik. Hastanelerimizde teşhis ve tedavi noktasında bir sıkıntımız yoktur. Türkiye sağlıktan gıdaya ve temizlik malzemelerine kadar acil ihtiyaç duyulan konularda oldukça iyi yerdedir.

Yeşilköy Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de hastane yapıyoruz. 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz. Buraları halkımıza sunacağız. Bizi yakından ilgilendirdiği için Avrupa ve ABD'deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ülkemiz bir tehditle karşılaştığında devlet ve millet ele ele vererek tüm imkanlarını seferber etmektedir, bugün de yaptığımız budur.

İhracatçılar stok finansman desteği vererek üretimlerini sürdürmelerini teşvik ediyoruz. Düşük gelirli 2 milyon 100 binin üzerindeki haneye 1 bin lira yardımda bulunduk. 2 milyon 300 bin haneye daha yardımda bulunacağız. Şu ana kadar Milli Dayanışma Kampanyasına destek 1 milyar 500 milyon lirayı buldu. Salgının ardından dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak."

Kaynak: Haber Merkezi

YORUMLAR

  • 0 Yorum