Reklam

Dualar Ulu Önder Mustafa Kemal ve Şehitlerimiz İçin

Dualar Ulu Önder Mustafa Kemal ve Şehitlerimiz İçin
10 Kasım 2012 - 16:33

Mevlid-i Şerif'e, Çan Kaymakamı Yakup Tat, CHP Çan İlçe Başkanı İmalettin Meriç ve CHP Çan İlçe Örgütü üyeleri, Çan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Gökay Bulut, Çan 52 Nolu Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Hayati Beceren ve yurttaşlar katıldı.

Mevlid-i Şerif sırasında Çan'ın güzide hocalarından; Emekli İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Kocabaş, Çarşı Camii İmamı Mehmet Ali Barman, Muhammed Camii İmamı Halit Aydın, Fatih Camii İmamı Kamil Özer ve Emekli Müezzin Halil İbrahim Çakır eşliğinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için dua ettiler.

Gazetemiz yazarlarından İmam Hatip Lisesi Emekli Müdürü Ahmet Kocabaş özlü bir konuşmanın arkasından da güzel bir dua ile sözlerini tamamladı. Ahmet Kocabaş hoca konuşmasında, ‘' Tarihine ve geçmişine sahip olamayan milletlerin yaşama şansının olmadığını, bugün burada Atatürk'ün ölümünün 74. yıldönümü münasebeti ile Gazi Mustafa Kemal'i, şehitlerimizi ve Cumhuriyeti kuranları rahmetle anmak için toplandık. Bizim için iki Mustafa önemlidir. İslam dünyası için Muhammed Mustafa, Türk milleti için Mustafa Kemal… Muhammed Mustafa İslam dünyasını aydınlatmış, Mustafa Kemal ise Türk milletini esaretten kurtarmıştır. Cumhuriyet ile Anadolu'yu bir baştan bir başa aydınlatmıştır. Mustafa Kemal Muhammed Mustafa için bakın ne diyor? ‘' Dünyanın gelmiş geçmiş en önemli isimlerinden birisi Muhammed Mustafa'dır. Senin benim adım unutulur fakat Muhammed Mustafa'nın adı unutulmaz. Bedir Savaşı çok önemli bir askeri strateji zaferidir. Bütün komutanlara örnek olmuştur. ‘'  iki Mustafa'yı karşı karşıya getirmenin çok büyük yanlış olduğunu vurgulayan Ahmet Kocabaş hoca tarihi kişilikleri ve değerlerimize sahip çıkalım ‘' diyerek dua ile cümlelerini noktaladı. 

Çan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Gökay Bulut yaptığı açıklamada, ‘' 74 yıl önce bugün aramızdan ayrılan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü özlem ve şükran ile anıyoruz. Bu ülke toprakları için hayatlarını ortaya koyan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bugün böyle bir etkinlik düzenledik. İnşallah dualarımız kabul olmuştur. Bizlerle olan başta Çan Kaymakamı Sayın Yakup Tat beyefendiye ve değerli halkımıza teşekkür ediyorum‘' dedi.

Mevlid-i Şerif'in ardından katılanlara Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından pilav ayran ikram edildi.




YORUMLAR

  • 0 Yorum