Reklam

Çanakkale Devlet Hastanesi’nde İşaret Dili Kursu

Çanakkale Devlet Hastanesi’nde İşaret Dili Kursu
22 Ocak 2013 - 15:52

Engellilerin kamuda çekmiş oldukları sıkıntıları asgari düzeye çekebilmek için çeşitli kurslar düzenlediklerini, yine buna yönelik olarak işaret dili kursu verdiklerini belirttiler.

İşaret Dili Kursunu Başarı ile tamamlayarak belge almaya hak kazanan kursiyerler için düzenlenen program, işitme engellilerin kullandığı işaret dilinde söylenen istiklal marşı ile başladı. Kursa katılan 16 personel düzenlenen törende sertifikalarını aldı.

Programa Çanakkale İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Kenan Eliuz, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. İsmail Temiz, Hastane Yöneticisi Hakan Çetin, Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyon Başkanı Ercüment Tanrıverdi, Başhekim, Hastane Müdürü ve hastane personeli katıldı.

Kursun Devlet Hastanesi personelinin işitme engelli vatandaşlarla daha rahat iletişim kurabilmesi amacıyla düzenlendiğini açıklayan Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Hakan ÇETİN düzenlediğimiz işaret dili kursu sona erdi, işitme engelli vatandaşlarımızın sağlık hizmetinden yararlanmalarını kolaylaştırmak ve iletişim sorunlarını gidermek üzere, hastanemiz personelinin işaret dili eğitimi almasını planladık. Hastanemize gelen işitme engelli hastalarımız; karşılanma, kayıt işlemleri, muayene süreçleri ve ameliyat hizmetlerini zorlanmadan alabilecekler. Ayrıca bu hasta gruplarımızın mağduriyetlerini gidermek için kurumumuz tarafından hassasiyetle çalışmalarımız devam edecektir. Kursa katılım gönüllük esasına dayalı oldu. İşitme Engelliler Eğitmeni Ahmet Kavak’a ve İşitme Engelliler Milli Federasyon Başkanı Ercüment Tanrıverdiye desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, kursa katılan personelimizi tebrik ediyorum.” Diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum