Reklam

Çan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şimdi De Hollanda/ Roermond Yolcusu

Çan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şimdi De Hollanda/ Roermond Yolcusu
16 Kasım 2012 - 14:23

Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman ÖZKAN, Çan AB Projeler Koordinatörü  Filiz ÜTKİNER, Çan Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü  Ömer Faruk AYDIN, Çan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Bahar TOPÇU ÇELİK, Ezine İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan ARSLAN, Ezine Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Bilal TURPÇU, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan MYO Müdürü  Özcan ÖZEN, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğrt. Anabilim Dalı Başkanı, Salih Zeki GENÇ 18-24 Kasım 2012 tarihlerinde yapılacak Hollanda çalıştayına katılacaktır.

Küreselleşen dünyamızda, rekabetçi çalışma hayatı, insan kaynakları yönetimindeki eksiklerin kapanması gereğini doğurmuştur. Yöneticilerin insan kaynakları yönetimi hakkında eğitilmesi bu gereğin temelidir. Modern toplumların çağa ayak uydurma, gelişme ve değişmesinde en önemli faktör, örgüt yönetimi kalitesidir. En üst düzeyden en vasıfsız olanı dâhil insan faktörünün, yönetim bileşenlerinde büyük öneme sahip ve vazgeçilmez olduğu görülmektedir.

Okullar, toplumun değişmesini ve gelişmesini sağlayan örgütlerdir. Okul yöneticileri, okullardaki eğitim amaçlarını uygulamada verimliliği sağlamakla sorumludurlar. Okul çalışanlarının kapasitesinden en iyi şekilde yararlanmak, onların potansiyelini değerlendirmek, çalışanların performanslarını arttırmak; takım çalışması, toplam kalite, yaratıcılık ve yenilik kavramlarının ortaya çıkacağı ortamlar hazırlamak, okul yöneticilerinin en önemli görevleri arasındadır. Bu görevlerin tam olarak yerine getirilmesi, insan kaynakları yönetimi disiplininin kavranması ve uygulanması ile mümkündür. Okulda insan kaynaklarının yönetiminde istenilen verim elde edilememektedir. Okulların yönetim için zamanı yoktur. Geleneksel yönetim yapıları hala işlevini sürdürmektedir. 

Avrupa ülkeleri, insan kaynakları yönetimi disiplinini ülkemize göre daha erken keşfedip uygulamaya koymuştur. Avrupa’da okul yöneticilerinin insan kaynakları yönetimi yeterliklerini artırmada izlediği politika, metot ve uygulamaların yerinde incelenmesi, gözlemlenmesi ve tecrübe paylaşımı yapılması beklenmektedir.

Proje sonunda, Avrupa ülkelerinin okul yönetiminde insan kaynakları yönetimini analiz ederek, bunun eğitim kurumlarının yönetim politikasına dâhil edilmesini sağlanacak. Okul müdürlerini insan kaynakları yönetimini etkili bir şekilde uygulamaya özendirilecek. İnsan kaynakları yönetimi üzerine eğitim almalarını sağlayarak okullardaki modern ve yenilikçi eğitim amaçlarının dinamik bir şekilde uygulanmasına katkıda bulunulacaktır. Ayrıca eğitim çalışanlarının nitelikli işgücü potansiyelinin en üst düzeye çıkarılmasına katkıda sağlayacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum