Reklam

Çan Belediyesinden Termal Suya 2. Dev Yatırım

Çan Belediyesinden Termal Suya 2. Dev Yatırım
18 Ekim 2012 - 18:35

Çan Belediyesi Termal Oteli’nin ardından yapılan bu 2. Dev proje ile Çan, bölgenin yeni termal merkezi olma yolunda ilerliyor.

Milletvekili Mehmet Daniş, Çan Kaymakamı Yakup Tat, çevre ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda bürokrat ve Çan halkı katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği temel atma töreni; saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayarak Çan Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterisiyle devam etti.

Çan Belediyesi Termal Konutları’nın tanıtımının yapıldığı sinevizyon gösterisinin ardından, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ve Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna Konuşmalarını yaptılar.

Vali Tuna Çan Belediye Başkanı Kuzu’ya Çan’ı termal bir şehir haline getirmek amacıyla yaptıkları projeler için teşekkür ederek, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

                Temel atma töreni konuşmasına katılımları için tüm vatandaşlara teşekkür ederek başlayan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu; “Çanlılar her şeyin en iyisine layıktır. En iyi hizmet, en kaliteli hizmet, benim Çanlımın en tabii hakkıdır.” Dedi.

Başkan KUZU: Termal Suya 2.Dev Yatırımı Yaptık. Çünkü bizim bu şehre sevdamız büyük!

“Çanımızda Allah vergisi çok büyük bir nimet var. Termal suyumuz var. Ancak; yıllardır termal suyumuz değerlendirilememiş, termal suya ‘hayat’ buldurulamamış… Biz seçimlerde söz vermiştik

Demiştik ki: Bu termal suyu değerlendireceğiz ve Çan’ı bölgenin cazibe merkezi ve termal şehri yapacağız. 29 Martta önce termal otelin temelini attık şimdi de 2. Dev projemizin temelini atıyoruz. Üstelik bu 2. Proje bizim söz verdiğimiz bir proje bile değildi ama bizim bu şehre olan sevdamız büyük bizim amacımız, bizim gayemiz Çan’ı marka bir şehir haline getirmek o yüzden de biz bu şehir için asla yeter demeyeceğiz. Çok şükür biz; dün konuştuk, bugün yapıyoruz. Bugün konuşuyoruz yarın da yapacağız… ve biz sadece ama sadece kendimiz yarışacağız diye konuştu.

                Konuşmasını Çan Belediyesi Termal konutlar hakkında bilgiler vererek devam eden Başkan Kuzu  ‘şu gördüğünüz 7800 m2 alanı 6 bloktan oluşan konutlar ve iş yerleri yapacağız.  Burada toplamda 96 daire 44 iş yeri ve 13 büfe olacak. Bakın, her bakımdan bu Çan’a kazandırdığımız dev bir projedir… Burada yükselecek binalar Çan’da bu güne kadar yapılmış en sağlam temelli binalardır. Burada Fore Kazık denilen bir sistem kullanıldı ve şu gördüğünüz temelin altına tam 241 adet kazık çakıldı. Bu özellikleri ile burası hem güvenli, hem 24 saat termal suyun aktığı, hem de görünüm itibariyle son derece şık ve modern bir yapı olacak. ‘ şeklinde konuştu.

                Program çan müftüsü Ali Osman Bayrak’ın yaptığı duanın ardından Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ve protokol üyelerinin inşaatı başlatan düğmeye basmasıyla son buldu. Programın ardından kurban kesildi ve vatandaşlara pilav-ayran ikramında bulunuldu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum