Reklam

Çan Belediyesi Satranç Turnuvası Başladı

Çan Belediyesi Satranç Turnuvası Başladı
04 Şubat 2013 - 17:18

230 kişinin katılım sağladığı Turnuvada Satranç heyecanı 5 gün süresince devam edecek.

Çan Belediyesi,  yarıyıl tatilinde çocuklar için 2 haftada 2 etkinlik sloganıyla, programlar hazırlayarak çocukların beğenisine sundu. Pazar günü düzenlenen Çocuk Tiyatrosunun ardından, bugün de Satranç Turnuvası başlatıldı. 5 gün süresince devam edecek olan yarışma ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkinler olarak 4 farklı kategoride planlandı. Turnuvanın şampiyonlarını ise birbirinden güzel ödüller bekliyor. Her kategoride 1.ye Netbook, 2. ye Tablet, 3.ye ise Müzik Çalar verilecek, bunun yanı sıra ise her katılımcıya sertifika ve çeşitli hediyeler dağıtılacak. Turnuvanın şampiyonlarına ise ödülleri, Cuma günü yine Menderes Parkı’nda düzenlenecek olan törenle verilecek.

Çanakkale Satranç İl Temsilciliği’nden gelen satranç hakemleri tarafından yönetilecek olan Satranç Turnuvası’nda yarışmacılar rakiplerini Menderes parkındaki panolara asılan listelerden öğrenebilecekler.

Başkan Kuzu: Satranç düşünme işidir, zeka işidir. Biz de istedik ki; Çanımızdaki cevherleri gün yüzüne çıkaralım.

Çan Belediyesi Satranç Turnuvası, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’nun yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Belediye Başkanı Kuzu konuşmasında satrancın her babayiğidin harcı olmayan bir zeka işi olduğuna dikkati çekerek, Turnuvaya katılan yarışmacılara ve ailelerine teşekkür etti.

Başkan Kuzu konuşmasını şöyle sürdürdü: Turnuvamıza toplam 230 başvuru gerçekleşti. Bu sayı oldukça yüksek bir sayı. Çoğu ilde düzenlenen yarışmalarda bile bu sayılara ulaşılamazken, bizim ilçemiz Çanımızda 230 kişi satranca ilgi göstererek, turnuvaya katılım sağladı. Demek ki Çanlılar, bu tarz yarışmaları seviyorlar, sosyal etkinlikleri seviyorlar. Bizler Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hareket ederek, merkezine “insanı” koyduğumuz projelerimizi sizler için bir biri ardına hayata geçirme çabasındayız. Ve biz inanıyoruz ki; aslolan insan odaklı projeler üretmek ve bu projelerde de devamlılığı sağlamaktır. Belediye olarak Yaz Spor Okulları, Futbol Turnuvası, Ramazan Etkinlikleri gibi sosyal etkinlikler düzenledik ve bunları geleneksel hale getirdik Ama bunlar yeter mi yetmez dedik çünkü; bunların hepsi yaz tatili etkinlikleri, Biz istedik ki; yarıyıl Tatilinde de öğrencilerimiz için bir şeyler yapalım. Hem vakitlerini değerlendirsinler hem de onlara bir karne hediyesi verelim istedik. Birçok Satranç Turnuvasında sadece madalya verilir ama biz öyle olsun istemedik, o sebeple de netbook, tablet ve müzik çalar gibi hediyelerle herkesi bu spora teşvik edelim istedik. Çan’daki cevherleri gün yüzüne çıkaralım istedik.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’nun konuşmasının ardından, yetkililer tarafından turnuvayla ilgili bilgiler verilerek, yarışma başlatıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum