Reklam

Çan ‘a 5 Ülkeden 15 Konuk

Çan ‘a 5 Ülkeden 15 Konuk
13 Ekim 2012 - 11:30

Grundvit Öğrenme Ortaklığı (Yetiştin Eğitimine Değer Katma) Projesi kapsamında İngiltere, Almanya, Avusturya, Romanya’da ve Litvanya’dan gelen konuklarına hitaben bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, ‘hoşgeldiniz’ dedikten sonra “Buradaki çalışmanın etkili ve verimli geçeceğini ümit ediyoruz. Çünkü konu başlığımız ‘değerler eğitimi’ Bu aynı zamanda,  farklı ülkelerdeki karşılıklı ilişkiyi geliştirme anlamında önemli bir katkı sağlayacaktır. Çalışma yaptığımız konu, ötekiyle olan ilişkimizi düzenlemesi anlamında önemli bir yer tutuyor. Yeryüzünde yaşayan insan, değerleriyle bir yer tutmakta. Sağlıklı ve herkes tarafından kabul edilebilir ortak değerlerimizin gelişmesi beraberinde dünya barışına da önemli bir katkı sağlayacaktır. Değer anlamındaki bozulmalar aynı zamanda yeryüzünde yaşayan insanlara problemler yaratmakta ve sorun olarak karşımıza çıkmakta. Bu açıdan  ‘değerler eğitimi’ni esas alan bu toplantılar ayrıca karşılıklı olarak birbirimizin değer yargılarını öğrenmemiz adına da önemli katkı sağlayacaktır ve sonunda AB’ye faydanabileceği önemli bir çalışma sunacağız. Bu konuda proje çalışmaları gerçekten önemli bir yer tutmakta. Konuklarımızı burada görmek bizler adına gerçekten sevindiricidir. Burada iyi bir çalışma ortamında bulunmalarını, memnun kalmalarını ve dönüşlerinde de aynı şekilde ayrılmalarını umut ediyoruz” dedi.

     Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen 15 konuk çalışma ziyareti kapsamında Öğretmenevi’ndeki toplantıda çeşitli sunumlar yaptılar.

      Yabancı konular öğleden sonra da Çan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular. (Bu konudaki ayrıntılı haberimizi sitemizde okuyabilirsiniz.)

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan misafirlerine eşarp ve Çan ilçesini sembolize eden seramik çan armağan etti.
















































YORUMLAR

  • 0 Yorum