Reklam

BİGA'DA 'VEFA İLETİŞİM MERKEZİ' DEVREDE

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için Biga Kaymakamlığı ve Biga Belediyesi koordinesinde kurulan 'Vefa İletişim Merkezi' hizmete girdi.

BİGA'DA 'VEFA İLETİŞİM MERKEZİ' DEVREDE
24 Mart 2020 - 16:19

İçişleri Bakanlığı tarafından tüm illere gönderilen genelge ile 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı kapsamında getirilecek istisnalar belirtilmişti. Bu kapsamda harekete geçen Biga Kaymakamlığı Biga Belediyesi başta olmak üzere STK'lar ile birlikte 'Vefa İletişim Merkezi'ni kurarak vatandaşların hizmetine sundu.

Açıklamada, "Tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan, 65 yaş üstü veya kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızdan biriyseniz veya çevrenizde bu durumda olan vatandaş varsa ihtiyaçlarını karşılayabilmemiz için; Biga Kaymakamlığı Vefa İletişim Merkezi'ne bildiriniz" denildi.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Devletimiz tüm organları ile milletimizin emrinde. Kaymakamlık ve Belediye olarak bizler, sahada 65 yaş üstü yalnız yaşayan ya da kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın emrindeyiz. Evinde kal Biga'm" ifadelerine yer verdi.

BİGA KAYMAKAMLIĞI VEFA DESTEK BİRİMİ ÇAĞRI MERKEZİ: 0286 316 49 64

BİGA KAYMAKAMLIĞI WHATSAPP HATTI : 0545 413 20 85

BİGA BELEDİYESİ WHATSAPP HATTI: 0530 133 18 60

YORUMLAR

  • 0 Yorum