Reklam

AHMET HACIHAMZAOĞLU'NDAN AMATÖR LİGLERİN SONLANDIRILMASINA TEPKİ

AHMET HACIHAMZAOĞLU'NDAN AMATÖR LİGLERİN SONLANDIRILMASINA TEPKİ
01 Haziran 2020 - 16:52

Çanspor’un teknik direktörü Ahmet Hacıhamzaoğlu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Başkanı Ali Düşmez imzasıyla tüm illerin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na gönderilen yazısı sonunda Çanakkale 1. ve 2. Amatör Lig’lerin sonlandırılmasına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Hacıhamzaoğlu, “Futbol Federasyonu kararı ile, 1. ve 2. Amatör liglerin oynanmayacak olması, bu kulüplerde çalışan meslektaşlarımın, Futbol oynayan sporcu kardeşlerimin hayallerine engel olmuş ve doğal olarak da büyük tepkisini çekmiştir. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle, elbette ki sağlığımız düşünülerek alınan bu karar, beraberinde bazı mağduriyetleri de getirmiş gibi görünüyor. Büyük emekler verilerek başlanan ligin, malum sebepten dolayı oynanmayacak olması birçok kulübü ve bu kulüplerde görev yapan antrenör ve futbolcuları zor bir sürece sokmuştur. Sağlığımız düşünülerek alınan kararı doğru buluyorum. Ancak uygulamanın yanlış olduğu kanısındayım. Birçok antrenör arkadaşım isyan ediyor. Bu kadar emek verdik, şu kadar masraf ettik. Hedeflerimiz, beklentilerimiz var diye serzenişte bulunuyorlar. Bu arkadaşlarımızın yerinde bizde olabilirdik. O yüzden konuya sessiz kalmayı kendime yakıştıramadım. Kariyerine saygı duyduğum, futbol bilgisine sonsuz güvendiğim onlarca hocam, yüzlerce takım arkadaşım, binlerce dostum var. Ayrıca, takdir ettiğim, saygı duyduğum bir sürü futbol adamı da var. Ortada bir mağduriyet var ve bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor. Futbol mevzu bahis olunca, herkesin söyleyecek bir kaç sözü vardır her daim...

İşte şimdi konuşma zamanı. Bu konuda da tüm meslektaşlarımın, yöneticilerimizin bir şeyler söylemesi ve fikirlerini dile getirmesi gerekir. Beraberliğin, dayanışmanın ve birbirimize destek olmanın tamda zamanıdır diye düşünüyorum. Yok beni ilgilendirmiyor, benle bir alakası yok deyip susmayı tercih edenler içinde söyleyecek sözüm var! Böyle bir zaman da konuşmayacaklarsa geçsinler bir manav tezgâhının arkasına, meyvelerin tozunu alsınlar, onları zamanı geldiğinde sulasınlar,  zamanı geldiğinde güneşe çıkartsınlar’’ dedi. Kendi önerisini de açıklayan Hacıhamzaoğlu, ”Benim Önerim şudur: Çanakkale ASKF ve yetkili kurumlar acilen bir karar alsın. Madem lig oynanmayacak, ortada mağdur olan takımlar olacak, o zaman seneye 1. ve 2. Amatör lig birleştirilsin. Şuan 1. Amatör ligde Playoff oynama şansı bulunan takımlar da süper amatör lige yükselsin. Süper amatör lig kaldırılsın. Birçok şehirde olduğu gibi Sadece 1. ve 2. Amatör lig olsun. Bu uygulamaya kimsenin itirazı olacağını düşünmüyorum. Küçücük de olsa kimin ne hakkı varsa, hakkı teslim edilsin. Amatör ligi 1. ve 2. Amatör lig olarak oynatmak kararını Çanakkale ASKF alabilir. Bence böyle bir karar almak Çanakkale ASKF yönetimi içinde büyük bir fırsattır. TFF yetkilisi Ali Düşmez’i, Çanakkale’de yöneticilik yapan, Antrenörlük yapan, futbol oynayan birçok kişi Ömrü boyunca belki de hiç tanımayacak ama ASKF Başkanımız sevgili Firuz Erdil’i, İl tertip kurulu başkanımız Hayrettin Acar’ı ve yöneticilerimizi belki de her gün görecekler. Eğer, Çanakkale ASKF’nin yetkileri böyle bir kararı almaya engel değilse mevzuata uygun bir şekilde bu krizi çözebilir diye düşünüyorum. Tüm Çanakkale futbol camiasına saygılarımla’’ ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum